Vicdansızlık!

Bazı zincir marketlerin Diyarbakır'a tarihi geçmiş gıda maddeleri göndererek piyasaya sürdüğü ortaya çıkarken, vicdanları ayaklar altına alan insan sağlığını da hiçe sayan firmalarda, binlerce gıda malzemesi ele geçirildi.

Haberler 11.01.2020 - 11:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR-Diyarbakr Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birlii (DESOB) Bakan Alican Ebedinolu büyük marketlerde alveri yapan vatandalar uyard. Ebedinolu, Aralarnda Migros, Metro ve A 101in bulunduu baz marketler tarihi geçmi gdalar satyor. Bu marketlerde yaplan denetimlerde tarihi geçmi 4 bin 500 paket gda ele geçirildi dedi.

Gelen youn ikayetler üzerine Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Salk leri Daire Bakanl, vatandalarn salkl gda ürünlerine ulamasn salamak amacyla kent merkezinde denetimlerini sklatrd. Belediyenin son iki ay içinde büyük marketlerde yapt rutin gda denetimlerde, vicdanlar ayaklar altna alan ve insan saln hiçe sayan çok çarpc sonuçlar ortaya çkard.

TARH GEçM GIDALAR

Zincir marketlerdeki denetimler srasnda tarihi geçmi gdalarn bulunduunu belirten Diyarbakr Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birlii (DESOB) Bakan Alican Ebedinolu, Son iki ay içerisinde Büyükehir Belediyesi tarafndan Migros, Metro ve A 101 gibi marketlerde yaplan denetimlerde tarihi geçmi 4. 500 gda malzemesi ele geçirildi. Batdaki depolarda tarihi geçmeye yakn olan çay, kahve, bebek mamas ve kuru gdlar ne yazk ki Diyarbakra gönderiliyor. Vatandalarmz halk sal ile oynayan bu marketlere giderken dikkat etsinler. Mutlaka aldklar ürünlerin son kullanma tarihine baksnlar dedi.

BLNçL BR SRKÜLASYON

Marketlerin bilinçli bir ekilde tarihi geçmi gdalar Diyarbakra gönderdiini dile getiren Ebedinolu, Bat illerindeki marketlerde tarihi geçmi bir gda bulamazsnz. Bu marketler süresi az kalan ürünleri bilinçli olarak buraya gönderiyor. Bunlara dikkat edilmezse halk sal açsndan ciddi riskler dourabilir. Bu anlamda Vali ve Büyükehir Belediye Bakan vekilimiz Hasan Basri Güzelolunun talimatlar ile yaplan çalmalar takdirle karlyoruz eklinde konutu.

Baz marketlere cezalar verildiini kaydeden Ebedinolu, bu zincir ve ulusal marketler ayn zamanda kent ekonomisine de zarar veriyor. Bu marketlerin hiçbirinin kentte üretime dair bir yatrm yok. Aksine buradaki scak paray da alp götürüyorlar.

Ana Sayfaya Git