Vicdansızlar!

Diyarbakır'la 16 yaşındaki zihinsel engelli Emre Oruç, çevredekiler tarafından üzerine su dökülerek darp edildi. Olay anında bazı vatandaşlar, engelli gence yardım etmek yerine durumu cep telefonlarına kaydetmeyi tercih etti.

Haberler 04.10.2019 - 10:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda yaayan zihinsel engelli 16 yandaki genç, sokak ortasnda üzerine su dökülerek darp edildi. Yaanan dehet verici olay güvenlik kameralar tarafndan saniye saniye kaydedilirken, olay annda çevredeki vatandalarn engelli gence yardm etmek yerine durumu cep telefonlarna kaydetmesi tepkilere neden oldu.

DDET KAMERADA

Olay, geçtiimiz günlerde Kayapnar ilçesi Huzurevleri semti Diclekent Bulvarnda bulunan bir sitenin önünde meydana geldi. ddiaya göre, zihinsel engelli Emre Oruçun üzerine sitesi yöneticisi, kapcs ve çevredeki esnaf tarafndan kirli su döküldü. Gözü dönmü caniler, zihinsel engelli genci daha sonra paspas sap ve tekmelerle darp etti. Yaanan bu olay, güvenlik kameras tarafndan saniye saniye kaydedildi.

BABANIN TEPKS

Görüntüleri izleyip çocuunun darp edildiini gören Emre Oruçun babas Ahmet Oruç, neye uradn ard. Yaanan olay karsnda ok geçirdiini belirten acl baba Oruç, Daha önce de bu durum yaanmt. Ne diyeceimi bilemiyorum. Keke olmasayd, yapmasaydlar. Engelli vatandalarmza daha duyarl yaklamamz gerekiyor. Bu cahilliktir, ahslar hakknda suç duyurusunda bulunacam dedi. Öte yandan, olay annda duruma müdahale etmeyip engelli gencin darp edilmesini cep telefonlarna kaydeden ahslara aile tepki gösterdi.

Ana Sayfaya Git