(Video) 6-8 ekim olaylarıyla ilgili 91 gözaltı kararı

Ankara Emniyet Müdürlüğünce Ankara merkezli 13 ilde yürütülen soruşturma kapsamında; gizli tanık beyanları ve HTS kayıtlarından yola çıkılarak 91 şüphelinin 6-8 Ekim 2014 tarihinde başlatılan olaylarla bağlantılı oldukları tespit edildi.

Haberler 12.04.2022 - 18:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

MASAK Bakanl tarafndan, üpheliler hakknda 6415 Terörizmin Finansmannn Önlenmesi Hakkndaki Kanuna Muhalefet Etmek, 5549 Sayl Suç Gelirlerinin Aklanmasnn Önlenmesi Hakknda Kanuna Muhalefet Etmek, TCK 282 Suçtan Kaynaklanan Malvarl Deerlerini Aklama Suçuna tirak Etmek, Terör Örgütü Yöneticisi Olmak, Terör Örgütü Üyesi Olmak, Terör Örgütü Propagandas Yapmak suçlarndan adli ilem balatld.

MASAK Bakanlnca 10 yllk mali veriler incelendi. üphelilerin HTS baz hareketleri, otel ve yurt d giri çk bilgileri ile terör örgütüne müzahir açk kaynak paylamlar üzerine Ankara Emniyet Müdürlüü Terörle Mücadele ube Müdürlüü ve stihbarat ube Müdürlüü tarafndan oluturulan uzman ekiplerce titizlikle yaplan çalmalarda milyonlarca satr veri ve video/fotoraf incelendi ve delillendirme çalmalar yapld. Ayrca üpheli isimlerinin ölü olarak ele geçirilen örgüt mensuplarndan elde edilen dokümanlarda geçtii belirlendi.

MASAKn geçmie dönük mali veriler incelendiinde 70 milyon lira örgüt parasnn HDPli belediyeler, ihaleler, irketler, kripto para, altn ve gümü kullanlarak aklanarak gayrimenkuller alnd, kira gelirlerinin ise örgüt mensuplarna aktarld tespit edildi.

500e yakn sözde Deer Ailesi olarak tabir edilen PKK/KCK-PYD/YPG terör örgütü krsal alannda faaliyet gösterirken etkisiz hale getirilen terörist yaknlar ve cezaevinde bulunan örgüt mensuplarna sistematik biçimde maddi yardm yapld görüldü.

üphelilerin, Habur snr kapsndan örgüt mensuplar ile dosyada ad geçen dier üphelilerle birlikte çok sayda giri-çklarnn olduu, bu çklarda örgüt kamplarna giderek örgütsel eitimler ve talimat aldklar belirlendi. Haklarnda ilem balatlan 91 üpheliden 46s gözaltna alnd.

Failed to load the video

Ana Sayfaya Git