(VİDEO) Açık Cezaevlerindeki hükümlülerin izin süreleri uzatıldı

TBMM Genel Kurulunda, Bankacılık Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 655 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi üzerinde görüşmeler devam ediyor.

Haberler 26.05.2022 - 23:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TBMM Genel Kurulunda, Bankaclk Kanunu ile Baz Kanunlarda ve 655 Sayl Kanun Hükmünde Kararnamede Deiiklik Yaplmasna Dair Kanun Teklifi üzerinde görümeler devam ediyor.

Görümelerde, siyasi parti gruplarnn ortak imzas ile sunulan önerge ile teklife, açk cezaevlerindeki hükümlülerin 31 Mays 2022 tarihinde sona erecek Covid-19 tedbirleri kapsamndaki izin sürelerinin uzatlmasna ilikin madde eklendi.

Kabul edilen maddeye göre, Covid-19 salgnnn Türkiyede görülmü olmas sebebiyle, açk ceza infaz kurumlarnda bulunanlar ile kapal ceza infaz kurumunda bulunup da açk ceza infaz kurumlarna ayrlmaya hak kazanan hükümlüler, denetimli serbestlik tedbiri uygulanarak cezasnn infazna karar verilen hükümlüler ve denetimli serbestlik tedbirinden yararlanan hükümlüler, 31 Temmuz 2023 tarihine kadar izinli saylacak.

Salgnn devam etmesi halinde bu süre, Salk Bakanlnn önerisi üzerine Adalet Bakanl tarafndan her defasnda 2 ay geçmemek üzere 19 kez uzatlabilecek.

Failed to load the video

Ana Sayfaya Git