(Video) Acil eylem paketi gündeme geliyor

Adalet Bakanlığı, ısrarlı takibin suç sayılmasına ve iyi hal indiriminde değişiklik yapılmasını öngören düzenlemelere yönelik teknik çalışma yaptı.

Haberler 17.02.2022 - 18:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Adalet Bakanl, srarl takibin suç saylmasna ve iyi hal indiriminde deiiklik yaplmasn öngören düzenlemelere yönelik teknik çalma yapt.

Alnan bilgiye göre, Adalet Bakan Bekir Bozdan talimat üzerine kadna yönelik iddetle mücadelede yeni admlarn atlmas, kamuoyunda tartmalara yol açan uygulamalarn ortadan kaldrlmas amacyla da iyi hal indiriminde deiiklikler içeren düzenlemeler için bir süre önce teknik çalma balatld.

Bakanln Acil Eylem Paketi adyla hazrlad teknik çalmaya göre, kadna yönelik iddetle mücadele kapsamnda srarl takip eylemi suç saylacak. Ayrca toplum vicdann yaralayan baz uygulamalarn ortadan kaldrlmas için de iyi hal indiriminde yeni düzenlemeler yaplacak. Buna göre de sanklar kravat takt için iyi hal indirimi alamayacak.

Adalet Bakanlnn teknik çalmalarn yapt bu düzenlemelerin, mart aynda Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine tanmas bekleniyor.

Adalet Bakan Bekir Bozda, Aile çi ve Kadna Yönelik iddetle Mücadele Toplantsnda, Kravata göre, boyun bükmeye göre indirimler üzerinde durup bu konuda da yeni adm atmak gerektiine inanyorum ifadelerini kullanmt.

Failed to load the video

Ana Sayfaya Git