(Video) MSB'den operasyona ilişkin açıklama

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak'ın kuzeyinde Metina, Zap ve Avaşin-Basyan bölgelerindeki terörist hedeflere yönelik başlatılan Pençe Kilit Operasyonu'nda terör örgütünün bölgedeki varlığına ağır darbe indirildiğini bildirdi.

Haberler 18.04.2022 - 13:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

MSBden yaplan yazl açklamada, Türk Silahl Kuvvetleri (TSK) tarafndan icra edilen baarl operasyonlar neticesinde ar kayplar veren PKK/KCK terör örgütünün Irakn kuzeyinde baz bölgelerde varln halen sürdürmeye, yeniden barnma alanlar ve mevziler oluturmaya devam ettii belirtildi.

Terör örgütünün geni çapl saldr hazrl içinde olduunun tespit edildii açklamada, PKK/KCK ve dier terörist unsurlar etkisiz hale getirerek Irakn kuzeyinden halkmza ve güvenlik güçlerimize yönelik terör saldrlarn bertaraf etmek ve hudut güvenliimizi salamak maksadyla Birlemi Milletler Anlamasnn 51inci maddesinden doan meru müdafaa haklarmz dorultusunda, Irakn kuzeyinde (sözde Metina, Zap ve Avain-Basyan bölgelerinde) bulunan terörist hedeflere kar Pençe Kilit Operasyonu balatlmtr. ifadeleri kullanld.

Operasyon öncesinde PKK/KCK örgütüne ait barnak, snak, maara, tünel, mühimmat depolar ile sözde karargahlardan oluan hedeflerin hava harekat ile ate altna alnd bildirilen açklamada, hava hücum harekat öncesinde bölgede konulu Frtna, çNRA ve dier topçu unsurlar tarafndan da belirlenen hedeflerin youn ekilde ate altna alnarak tam isabetle vurulduu aktarld.

Failed to load the video

Ana Sayfaya Git