(VİDEO) Pençe-kilit operasyonunda bir aylık bilanço

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Irak’ın kuzeyinde PKK terör örgütüne karşı 18 Nisan’da başlattığı Pençe-Kilit Operasyonu’nda geçen bir aylık sürede, terör örgütüne ağır darbe indirildi.

Haberler 23.05.2022 - 12:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türk Silahl Kuvvetlerinin (TSK) Irakn kuzeyinde PKK terör örgütüne kar 18 Nisanda balatt Pençe-Kilit Operasyonunda geçen bir aylk sürede, terör örgütüne ar darbe indirildi. Temizlenen bölgelerde güvenlik alanlar oluturuldu ayrca buralarda üs bölgeleri kurulmas hazrlklar balatld.

Örgütün Kandilden çk yollar Kuzey Irak yönetiminin de destei büyük oranda kapatld. Pençe-Kilit Operasyonunda geçen bir aylk sürede u ana kadar 104 terörist etkisiz hle getirildi. Teröristlere ait tespit edilen 82 barnak, snak, maara, tünel, mühimmat depolar imha edildi.

Operasyonlar kapsamnda teröristlerin inlerine girilirken, arama-tarama faaliyetlerinde yüzlerce metre uzunluunda tespit edilen maaralardan aralarnda tanksavar, roketatar, bombaatar ve havan topunun da bulunduu 20 binden fazla mühimmat bulundu.

çileri Bakanl koordinasyonunda terör örgütü PKKya yönelik 15 Nisanda balatlan Eren Abluka Operasyonlarnda bugüne kadar aralarnda terör arananlar listesinde turuncu kategoride yer alan bir teröristin de bulunduu Arda bir, Hakkride alt ve rnakta be terörist etkisiz hle getirildi. Teröristlerin kulland 31 maara, 124 snak ve 16 depo imha edildi.

çileri Bakanl, terör örgütleri PKK/KCK-PYD/YPG, DEA ve FETÖ üyelerine, i birlikçilerine ve finans kaynaklarna yönelik 16 ayr operasyon yapldn açklad. 13- 20 Mays tarihlerinde 50 ilde gerçekletirilen operasyonlarda 114 üpheli yakaland.

Failed to load the video

Ana Sayfaya Git