(Video) Türkiye dünya barışında kilit ülke!

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim zaferiyle birlikte küresel krizlerin çözülmesi noktasında Türkiye yine kilit ülke konumuna geldi. Uzmanlar yeni dönemde özellikle Ankara- Washington hattına dikkat çekti.

Haberler 01.06.2023 - 11:59 Son Güncelleme : 01.06.2023 - 11:59

Başkan Recep Tayyip Erdoğanın zaferinin ardından küresel krizlerde Türkiye yine anahtar ülke oldu. Alman siyasetçiler Ukrayna Savaşında Ankaranın rolüne dikkat çekti.

Voice of Americaya konuşan ABDli uzmanlar, telefon görüşmesini, ABD Başkanı Joe Bidenın Erdoğanla daha iyi bir ilişki kurmak istediğinin işareti olarak yorumladı.

Diğer taraftan Erdoğanın Rusya Lideri Vladimir Putin ve Ukrayna Lideri Volodimir Zelenski ile ilişkisi Avrupa için umut oluyor. Almanyadaki CDU milletvekili Armin Laschet, Türkiyenin Ukrayna Savaşında anahtar ülke olduğunu belirtti. Almanya Başbakanı Olaf Scholz da Erdoğanı Berline davet etti. Bugün ise Türkiye dahil 47 Avrupa ülkesinin liderleri ile AB üyeleri Moldovada bir araya gelecek. Başkan Erdoğan da zirveye katılacak.

Liderler, Cumhurbaşkanı Erdoğanı tebrik etmeyi sürdürüyor. Şimdiye kadar 100e yakın ülke ve kurumdan işbirliği mesajı gelmişti. Dün de Gambiya, Liberya, Güney Sudan, Eritre, Malezya, Libya, Cibuti, Uganda liderlerinin yanı sıra Arap Birliği ve Irak Kürt Bölgesel Yönetiminden tebrik yayınlandı.

Failed to load the video

Ana Sayfaya Git