Villa Sığınak Ortaya Çıktı

Lice ve Hani ilçelerinde yürütülen, operasyonu'da 2 odalı teröristlere ait sığınak, keskin nişancı tüfeği, el yapımı patlayıcı düzeneği, 32 bin 700 kök Hint keneviri ile çok miktarda mühimmat ve yaşam malzemesi ele geçirildi

Haberler 03.06.2018 - 12:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Lice ve Hani ilçelerinde yürütülen, Bayrak-87 ehit Jandarma Uzman Onba Uur Kartal-3 Operasyonununda 2 odal teröristlere ait snak, keskin nianc tüfei, el yapm patlayc düzenei, 32 bin 700 kök Hint keneviri ile çok miktarda mühimmat ile yaam malzemesi ele geçirildi.

ÜçGENDEK OPERASYON

Valilikten yaplan açklamada, l Jandarma Komutanlnca, Lice ve Hani ilçeleri mülki snrlar içerisinde 30 Mays çaramba günü saat 21.00den itibaren jandarma komando timleri, güvenlik korucular ve polis özel harekat timlerinin katlmyla balatlan Bayrak-87 ehit Jandarma Uzman Onba Uur Kartal -3 Müterek Operasyonunun 1 Haziran Cuma günü saat 23.00 itibaryla baaryla tamamland bildirildi.

2 ODALI SIINAK BULUNDU

Operasyonda Hani ilçesinin Yukarturhal köyü mülki snrlarndaki aaçlk ve kayalk zeminin 5 metre aasna 7 basamakl merdiven ile ulalan, 2x2 ve 3x4 metre ebatlarnda 2 odal teröristlere ait snak tespit edildii ifade edilen açklamada, unlar kaydedildi:

Aaturhal köyü mülki snrlarndaki çukur Deresinde topraa gömülü jelikan bidonlar içerisinde keskin nianc tüfei, bu silaha ait arjör ve dürbün ile 7,62 milimetre çapnda 15 fiek, 19 dolu tüp, 170 pil, 4lü pil blou, voltaj ölçme aleti, el telsizi, srt çantas, 2 terörist kyafeti, el radyosu, 20 metre elektrik kablosu, kütüklük, 13 örgütsel kitap, 2 ajanda ve çok miktarda örgütsel doküman ile giysi, 2 ton 100 kilogram yaam malzemesi ele geçirildi. Delil nitelii tayan silah, mühimmat ve malzemeler cumhuriyet savcsnn talimatyla muhafaza altna alnd, dier malzemeler yerinde imha edildi. Ayrca tespit edilen snak da tahrip edilerek, kullanlamaz hale getirildi.

Açklamada, Lice ilçesinin Birlik köyü mülki snrlarnda gerçekletirilen operasyonda 100 kilogram amonyum nitrat ve eker karm ile hazrlanan, uzaktan kumanda sistemiyle patlatmaya hazr hale getirilen el yapm patlayc bulunduu, söz konusu patlayc uzman ekiplerce imha edildii belirtildi.

DCLE LçESNDE OPERASYON

Açklamada, Dicle ilçesinin kuzeybatsnda icra edilen ikinci bir operasyonda da Dicle-Yokulu köyü karayolu Pahan Deresi ile Aataal köyü mülki snrlar içerisindeki Hatunta Tepe bölgesinde tespit edilen 3 ayr el yapm patlayc düzeneinin uzman ekiplerce yerinde etkisiz hale getirildii aktarld.

Açklamada, u deerlendirmede bulundu:

32 BN KÖK HNT KENEVR

Narko-terörizmle mücadele faaliyetleri kapsamnda, icra edilen temas ve adli arama faaliyetleri neticesinde 32 bin 700 kök Hint keneviri ele geçirilmi, cumhuriyet basavclnn talimatyla kenevir bitkisi numune alndktan sonra yerinde imha edilmitir. mha edilen uyuturucu maddenin günlük kullanm deerleri göz önüne alndnda, bir günde toplam 163 bin 500 bireyin uyuturucu maddeden zehirlenmesinin önüne geçilmitir. Yol kontrol ve adli arama faaliyetlerinde geçici olarak tekil edilen 10 yol kontrol ve arama noktasnda jandarma ve emniyet personeli tarafndan 715 ahs ve 233 aracn Jandarma Asayi Bilgi Sistemi (JABS) ile sorgulamalar yaplm, operasyon bölgesi içerisindeki 47 konut ve eklentisinde yetkili makamlardan alnan karar uyarnca adli arama faaliyeti gerçekletirilmi, 9 üpheli hakknda gerekli yasal ilem balatlmtr.

Açklamada, bölgede yaayanlarn huzur ve güvenliinin salanmas amacyla teröristle mücadele kapsamnda yürütülen operasyonlara artan bir azim ve kararllkla devam edildii kaydedildi.

Ana Sayfaya Git