Virüs paniği

DİYARBAKIR İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, kentte domuz gribinden ölüm vakası haberlerinin gerçeği yansıtmadığını belirterek, "Verilere baktığımızda bir ay önce bir ölümün meydana geldiği ancak bu meydana gelen ölümün dosyasının araştırılmasında şahsın birçok farklı rahatsızlığı...

Haberler 04.02.2020 - 00:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR l Salk Müdürü Dr. Cihan Tekin, kentte domuz gribinden ölüm vakas haberlerinin gerçei yanstmadn belirterek, Verilere baktmzda bir ay önce bir ölümün meydana geldii ancak bu meydana gelen ölümün dosyasnn aratrlmasnda ahsn birçok farkl rahatszl nedeniyle yaklak bir aylk bir süreç içerisinde hastanede yattktan sonra vefat ettiini örenmi bulunmaktayz. Dolaysyla söz konusu ölümün domuz gribiyle ilikilendirildiine dair herhangi bir bulgu elimizde yok dedi.

Diyarbakr l Salk Müdürü Dr. Cihan Tekin, bugün baz basn yayn organlarndan Diyarbakrda 1 kiinin domuz gribinde öldüü habere ilikin açklamada bulundu. Haberin gerçei yanstmadn anlatan Tekin, haberin yaynlanmasnn ardndan aratrma yaptklarn ifade ederek, Zikredilen hastayla ilgili verilere ulatk. Bu ulatmz verilere baktmzda bir ay önce bir ölümün meydana geldii ancak bu meydana gelen ölümün dosyasnn aratrlmasnda ahsn birçok farkl rahatszl nedeniyle yaklak bir aylk bir süreç içerisinde hastanede yattktan sonra vefat ettiini örenmi bulunmaktayz. Dolaysyla söz konusu ölümün domuz gribiyle ilikilendirildiine dair herhangi bir bulgu elimizde yok. Dolaysyla Diyarbakr halknn bu noktada doru bilgilendirilmesi amacyla da bu açklamay yapma ihtiyac hissettik? dedi.

DYARBAKIR HALKININ ç RAHAT OLSUN

Diyarbakr halknn içinin rahat olmasn isteyen Tekin, unlar söyledi:

Salk Bakanlnn direktifleri dorultusunda biz her türlü mevsimsel gribe kar gerekli tedbirleri hastanelerimizde alm olmakla birlikte vatandamzn tedirgin olmasn gerektirecek herhangi bir hadisenin, herhangi bir salgnn olmadn yinelemek gerekir. Souk k mevsimlerinde 5 ya alt ve 65 ya üstündekilerin, özellikle bakl düük ahslarn, kanser hastalarnn diyabet hastalarnn ya da akcier hastal olan insanlarmzn kendisine dikkat etmesinde noktasnda uyarmz olacak. Hem beslenme hem de risk grubunda olanlarn özellikle kendilerine dikkat etmeleri, beslenmeleri açsndan ya da kiisel temaslar noktalarnda ellerinin mutlaka sabunlu suyla ykanmas, mümkün olduunca kendi evlerinde bu souk mevsimleri geçirmeleri, özellikle toplum içerisinde bulunmamalar kendi salklar açsndan önemli olacaktr diye düünüyoruz. Bunun dnda kalan vatandalarmzn herhangi bir özel bakma herhangi bir özel hadiseye dikkat etmesine de çok gerek yok. Sadece kiisel hijyenlerine dikkat ederlerse herhangi bir skntya maruz kalacaklarn düünmüyoruz.

DOMUZ GRBNDE HERHANG BR ÖLÜM MEYDANA GELMED

Diyarbakrda domuz gribinden herhangi bir ölümün meydana gelmediini vurgulayan Tekin, gündemde olan koronavirüs ile ilgili olarak da, Bununla ilgili hastanelerimizde gerekli tedbirleri alm ve gerekli bilgilendirmeleri yapmaya çalyoruz. Koronavirüs özellikle serbest ortamlarda uzun süre dayanamayan özellikle 5-10 saniyelik bir el ykamasyla hzl bir ekilde deaktive olan bir virüstür. Genel tedbir önlemleri olan el ykamas, bir metrelik mesafe kural salanrsa herhangi bir ekstra önleme gerek kalmadan salkl insanlarmzn normal mevsimse grip gibi bu rahatszl da rahatlkla atlatabileceini ifade etmek lazm. Risk grubundaki insanlarmzn da bu dönemler içerisinde kendi evlerinde vakit geçirmeleri, toplum içerisinde çok bulunmamalar kendi salklar açsndan herhangi baka bir enfeksiyona kar da korunakl olaca anlamn tad için bu ekilde tedbirlerle rahatlkla yaamlarn idame ettirebilirler. Diyarbakrda ne domuz gribi ne de korona virüsüne bal herhangi enfeksiyon u ana kadar tespit edilmemitir. Bu noktada vatandalarmzn içinin rahat olmasnda fayda var diye konutu.

Ana Sayfaya Git