Virüs uyarısı

Başkan Beyoğlu'ndan vatandaşlara 'korona virüs uyarılarına uyun' çağrısı

Haberler 21.03.2020 - 10:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Partili Diyarbakrn Balar lçe Belediye Bakan Bakan Hüseyin Beyolu, yeni tip korona virüsün önlenmesi konusunda hükümetin ve ilgili kurumlarn ald tedbirlerin hayati önem tadna dikkat çekerek vatandalardan ilan edilen 14 kurala mutlaka uymalarn istedi.

BAKAN UYARIYOR

Bakan Beyolu, yeni tip korona virüsün önlenmesi konusunda hükümetin ve ilgili kurumlarn ald tedbirlerin hayati önem tadna dikkat çekerek vatandalardan evde kalmalarn istedi. Salk Bakanl tarafndan belirlenen 14 kuraln çok önemli olduunun altn çizen Bakan Beyolu, zorunlu ihtiyaçlar nedeniyle darya çkmak zorunda olan kiiler dndaki herkese evde kalmalar çarsnda bulunarak kurallara uymalarn istedi. Türkiyenin küresel bir sorun ile kar karya olduunu belirten Beyolu, bu krizi amann en önemli yolunun toplumsal mücadele olacan kaydetti.

14 KURALINA

Bakan Beyolu, Cumhurbakanmzn bakanlnda yaplan toplantda önemli kararlar alnd. Salk Bakanlmz ve ilgili kurumlar bu konuda her türlü mücadeleyi veriyor. Devletimiz topyekun bir mücadele içerisine girmiken vatandalarmzn bu konuda çok daha hassas olmas lazm. Bu küresel tehdidi ve salgn bu ekilde yenebiliriz. Küresel sorun haline gelen korona virüsün yaylmna kar koruyucu kurallara mutlaka uyulmal. Belirlenen 14 kurala titizlikle riayet edelim, temastan uzak duralm, dezenfekte kurallarna uyalm, çok zorunlu olmadkça evden dar çkmayalm. Güvende kalmann en iyi yolu tehlike geçene kadar evde kalmaktr. Bu yüzden evde hayat var, darda tehlike var diyoruz diye konutu.

YAAM ALANLARI

400 bin nufüsü ile Türkiyede 36 ilden daha büyük olan Balar ilçesinde devam eden dezenfekte çalmalar kapsamnda imdiye kadar salk merkezleri,kamu kurumlar,semt pazarlar ve güvenlik güçleri tarafndan kullanlan bina ve alanlar dezenfekte etmesiyle dikkat çeken Balar Belediyesinin banka ATMlerini ve banka binalarnda da bu çalmalar gerçekletirmesi vatandalarn takdirini toplad.

Bakan Hüseyin Beyolu,vatandalar koronavirüs tehdidine kar korumak amacyla dezenfekte çalmalarnn kararl bir ekilde sürdürüleceini kaydetti.

Ana Sayfaya Git