Virüs yok

İran'dan havalanan ve Ankara'ya inen THY uçağındaki yolcular karantina hastanesine dönüştürülen Zekai Tahir Burak Hastanesi'ne götürüldü. Sağlık Bakanı Koca, uçağın Ankara'ya indirilmesinin nedeninin, burada deneyimli bir ekibin karantina merkezlerinde hazır bulunması olduğunu söyledi. Koca, yolcuların tetkiklerinin negatif çıktığını, dört hastada öksürük, iki hastada boğaz ağrısı yakınması olduğunu açıkladı.

Haberler 26.02.2020 - 09:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

rann bakenti Tahrandan stanbula gelen THY uçandaki bir yolcuda korona virüsü olduu üphesiyle Ankaraya acil ini yapt iddiasnn ardndan Salk Bakanl açklama yapt. Bakanlk, randaki Türkiye vatandalarn getirmek için özel bir sefer düzenlendiini duyurdu ve yolcularn 14 gün karantina altnda tutulacan açklad. Salk Bakan Fahrettin Koca da akam saatlerinde düzenledii basn toplantsnda, 132 yolcu ve 8 mürettebatn ilk testlerinde korona virüsüne rastlanmadn söyledi.

TÜRKYEDE VRÜS YOK

Esenboa Havalimanndaki uçaktan tahliye edilenler ambulansla Cebeci semtinde bulunan Zekai Tahir Burak Hastanesine getirilmeye baland. Bilkent ehir Hastanesinin açlmasnn ardndan kapatlan, korona virüsünün yaylmasnn ardndan karantina için kullanlan hastaneye 20den fazla ambulans giri yapt.

Youn güvenlik önlemlerinin alnd hastane çevresinde eritler çekildi. Basn mensuplarna maske datan personel gazetecilerin hastane önünde beklemesine izin vermedi.

ÜLKEMZDE RASTLANMADI

Salk Bakan Fahrettin Koca, akam yapt açklamada, randan getirilen ve karantina altnda olan yolcularn tetkiklerinin negatif çktn, korona virüsü hastasnn bulunmadn ifade etti. Koca, Yolculardan bir ksmnn Kum ve Mehed ziyaretleri olduunun örenilmesi, birkaç yolcuda da ate olmayp, öksürük bulgularnn olmas sebebiyle uça Ankaraya indirme karar aldk Ankaraya yönlendirmemizin sebebi, daha önce deneyimli olan ekibin Ankarada karantina merkezlerimizde hazr olmasyd. 140 kii içinde atei olan herhangi bir yolcu olmadn, dört hastada öksürük ve iki hastada boaz ars yaknmas olduunu ve dört hastann özellikle ateinin olmadn, genel durumlarnn iyi olduunu ifade etmek istiyorum dedi. Koca, Kum ve Mehed kenti geçmii olanlarn 14 günlük karantinaya alndn belirtirken, Etkili önlemler sayesinde bugüne kadar dünyann her bölgesinde hastalk görülmesine ramen ülkemizde rastlanmamtr diye konutu. Koca, 3-4 gün önce virüs üphesi olan bir kiinin bulunduu uça Türkiyeye indirmediklerini de açklad.

Ana Sayfaya Git