Washington Post yazarından Trump'a İncirlik uyarısı

Türkiye'den aldığı demir ve alüminyuma fahiş vergi artışı getirerek Türkiye ekonomisi hedef alan ABD Başkanı Trump'a, Washington Post yazarı Brian Klaas'tan ilginç bir tepki geldi. Klaas, Trump'a İncirlik'teki nükleer bombaları hatırlatarak "Riskli işler yapıyorsun." dedi.

Haberler 12.08.2018 - 11:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ABD Bakan Donald Trump, Hazine ve Maliye Bakan Berat Albayrakn Yeni Ekonomi Yaklam sunumu yapt srada att bir tweet, Türkiyede piyasalar alt üst etti. ABDnin Türkiyeden ald demir ve alüminyuma iki kat vergi getirdiini açklayan Trump, TLyi de dorudan hedef alarak Türkiyeye kar dümanca bir yaklam sergiledi. Trumpn bu karar sonras dolar 6.80 TL seviyesine kadar yükseldi.

ERDOANDAN SERT TEPK

Bakan Erdoan, Karadeniz turu srasnda Trumpa tepki göstererek, Koyunlarnda büyüttükleri FETÖcü alçaklarla ilgili adm atmayanlar bize hukuk dersi veremez. Ekonomik manipülasyon üzerinden bize diz çöktürmek isteyenler bu milleti tanmam. Bu millete antaj ve tehdit sökmez. Hele hele kabadaylk hiç sökmez. dedi.

TRUMPA NCRLK HATIRLATMASI: NÜKLEER FÜZELER UNUTMA!

Türkiye Trumpn bu adm, Türkiyede olduu kadar ABD ve dünyann geri kalannda da ses getirdi. Washington Post yazar ve uluslararas politikalar uzman Brian Klaas ise, ABD cephesinden Trumpa en ilginç uyary yapan isim oldu. Twitter hesabndan Trumpn tweetine cevap veren Klaas Erdoan n hayran deilim, ama (Trumpn yapt) pervasz bir çk. Türkiye bir NATO üyesi ve Türkiyede bulunan bir ABD hava üssünde (ncirlik) 50 nükleer bomba bulunuyor. Trumpn tweetleri ciddi ulusal ve uluslararas güvenlik riskleri tekil etmeye devam ediyor dedi.

Ana Sayfaya Git