Wikipedia açılacak mı? Bakan Arslan'ın açıklaması

Wikipedia hakkında flaş açıklama. Wikipedia açılacak mı? sorularının tek cevabı açıklama yapan Bakan Arslan'dan geldi.

Haberler 11.05.2017 - 11:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Wikipedia açlacak m? sorusu kapatld ilk günden merakla beklenmekte. Dünyann en büyük ansiklopedisi olan Wkipedia geçtiimiz haftalarda terör yanda içeirikli bilgiler payat sebebiyle kapatlm ve akabinde de Türkiyede giri yasaklanmt. Son dakika wikipediann akbeti ne olacak derken, Bakan Arslan konu ile alakal bir açklama da bulundu. Mahkeme kararna uymas beklenen Wikipedia ile alakal açklama yapan Arslan mahkeme kararna uymazsa bir daha hiç açlmaz dedi.

Ulatrma, Denizcilik ve Haberleme Bakan Ahmet Arslan, Wikipedia ile yaanan sorunun yarg kararlarnn uygulanmamasndan kaynaklandn belirterek, Mahkeme kararlarn uygulamazlarsa bu böyle devam eder. Kald ki mahkeme kararn uygulayp yarn yine yanl bilgi olur ve onu da kaldrmazlarsa yine gereini yapmak zorundayz dedi.

Ulatrma, Denizcilik ve Haberleme Bakan Ahmet Arslan, makamnda Bloombergin sorularn yantlad. Wikipediaya eriimin yasaklanmasna ilikin konuan Arslan, Wikipediann doal yapsnda var, herkes oraya bilgi aktaryor. Bilgiyi aktarrken kiinin aktard bilginin doru mu, yanl m olduunu görme ansnz yok. Aktardktan sonra görme ansnz var. Biz BTK marifetiyle bu bilginin yanl olduunu, ülkemiz adna kötü ithamlar içerdiini ve kaldrlmas gerektiini birçok kereler konutuk. Bu içerii kaldrmadlar. Kaldrmadklar zaman da bunun ülkemiz adna bir karalama kampanyasna dönütüünü ve ülkemize zarar verdiini vurguladk. Buna ramen kaldrmaynca da mahkeme bu yönde bir karar ald, biz de karar uyguladk. Mahkeme kararlarn herkes uygulamak zorunda. Uyguladklar gün gereini yaparz. Yine istiyoruz ki bu tip uygulamalarda çok daha hzl kararlar alabilmek ve gereini yapabilmek adna Türkiyede bir temsilcilik açsnlar, her irket gibi kanunlara uygun olarak burada görevlerini yapsnlar, biz de onlar burada muhatap alalm. Mahkeme kararlarn uygulamazlarsa bu böyle devam eder. Kald ki mahkeme kararn uygulayp yarn yine yanl bilgi olur ve onu da kaldrmazlarsa yine gereini yapmak zorundayz dedi.

Ana Sayfaya Git