X-Ray gerilimi!

Büyükşehir Belediyesi'ne X-Ray cihazının konulması yönündeki girişim, gerilime yol açarken, Belediye Başkanı Mızraklı, "Talebimiz yok. Türkiye'nin sağduyuya ihtiyaçı var" dedi.

Haberler 09.05.2019 - 11:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Halklarn Demokratik Partisi (HDP) yönetiminde olan Diyarbakr Büyükehir Belediyesine akam saatlerinde X-Ray cihaz konulmak istendi.

DBBnin protokol giriine giden polis ekipleri, Güvenlii salamak amacyla binaya gireceklerini söyledi. Güvenlik görevlileri tarafndan resmi belge olmad gerekçesiyle engellenen polis, bu kez izin belgesi almaya gitti. Polisin bekleyii devam ederken, DBB Bakan Selçuk Mzrakl, Belediye Meclis üyeleriyle birlikte belediye binas önüne topland. HDPli Sur ve Kayapnar Belediyesibakanlar ve Belediye Meclis üyeleri de destek amaçl belediye binas önüne gelmeleri dikkat çekti.

BÖYLE BR DURUMA HTYAç YOK

Buarada Mzrakl gazetecilerin sorularn yantlad. Uygulamaya dair kendilerine herhangi bir belgenin tebli edilmediini ifade eden Mzrakl, Belediyeler, tüzel kiiliklerdir. Bizim Büyükehir Belediyemizin kendi iç güvenlii noktasnda bir takm önlemler vardr. X-Ray sistemleri ve kendi özel güvenlik kurumu balamnda önlemleri var. Böyle bir duruma ihtiyaç yok. Ayn zamanda kamusal olarak baktmzda etrafnda bariyerler, kulübeler olan yerler çok sempatik bir yer olmaz. Bunun ad belediye olmaz. Baka yerlerde söz konusu olabilir. Bizim ne böyle bir talebimiz olabilir ne de uygulamay buras için doru bulmayz dedi.

Belediyenin i ve ilemleri sürdürdüklerini kaydeden Mzrakl, Bugüne kadar yaptmz ilerde ne kadar açk, effaf, kamuoyunun bilgisi dahilinde yapldysa, bundan sonrada bu ekilde devam edeceiz diye konutu.

SADUYUYA HTYAç VAR

Mardin, Cizre, dil ve Silopide HDPli belediyelere X-Ray cihazlar ve polis kontrol noktalar yerletirilmesi uygulamasn deerlendiren Mzrakl, Uygulamalar kamuoyunda ciddi güvensizlii uyandran uygulamalardr. Bu kadar gergin bir ortamda herkesin biraz nefes almaya, Türkiye kamuoyunun güçlü bir saduyuya ihtiyaç var. Güvenlik aygtnn bu tür durumlarda daha dikkatli ve özenli davranmas gerekiyor diye belirtti.

Diyarbakr Valilii ve Diyarbakr Emniyet Müdürlüü yetkililerinden konuyla ilgili bilgi alamadklarn ifade eden Mzrakl, Tatminkar bir cevap alamadk diye konutu.

POLS: YANLILIKLA OLDU

Buarada polis yetkilileri, Belediye binas önünde toplanma olduuna dair anons yapld gerekçesiyle geldiklerini söyledi. Polis, TOMA ve çevik kuvvet ekipleriyle belediye binasna giriini ise Yanllkla oldu diyerek savundu.

Ana Sayfaya Git