Yıkıma karşı yürüdüler!

Merkez Sur İlçesi'ndeki Lalebey ve Ali Paşa mahallelerinin bazı sokaklarda kentsel dönüşüm kapsamında alınan yıkım kararına tepki gösteren çevre sakinleri yürüyüş yapmak istedi.

Haberler 23.05.2017 - 08:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Merkez Sur lçesinde bulunan Lalebey ve Ali Paa mahallerindeki baz sokaklardaki evlerin kentsel dönüüm kapsamnda alnan ykm kararna mahalle sakinleri tepki gösterdi. Evlerine çkan ykm kararna itiraz eden vatandalar, yürüyü yapmak üzere Turistik cadde üzerinde topland. Youn güvenlik önlemlerinin alnd eylemde polis, toplanan gruplara görüerek yürüyüe izin vermeyeceklerini aralarndan seçilen kiilerin yetkililerle görütürüleceini bildirdi. Grup içerisinden seçilen 3 kii, Emniyet yetkililerine taleplerini ileterek yetkililere bildirilmesini istedi. Madur edildiklerini ve evlerinden çkmak istemediklerini belirten Lalebey ve Ali Paa sakinleri daha sonra olaysz bir ekilde dald.

Mevlüt Data 68 yanda olduunu ve kendini bildii günden bu yana Surda yaadklarn anlatt. Data, Herkes bilsin ki bamz veririz; Suru vermeyeceiz. Tank topu olanlar gelip bizi zorla çkarabilirler, ama biz terk etmeyeceiz. Elektriklerimizi, suyumuzu kesmekle tehdit ediyorlar. Kessinler, biz susuz da olsa karanlk da olsa buradan çkmak istemiyoruz. Biz burada doduk, burada ölmek istiyoruz. Kimsenin parasna ihtiyacmz yok dedi.

UNESCOYA TEPK

Mimarlar Odas ubesi E Bakan erefhan Aydn ise öyle konutu: Son iki yldr Surda ciddi rant igali söz konusudur. Suru ykp rant alanlarna çevirmek istiyorlar. Halk kent içinde sürgüne zorluyorlar. Bu yöntemi kesinlikle doru bulmuyoruz. Burada çkan halk ar travmalarla kar karya kalyor. Herkese çarda bulunuyorum; halkn sesine ses olalm. Yine UNESCOya seslenmek istiyorum: Sözde 2015te UNESCO Suru korumasna ald ancak Surda gelien hiçbir ykma kar çkmyor. Surun içindeki yaplar Surun ruhunu oluturuyor. UNESCO sadece bedenleri korumaya almsa onun hiçbir anlam yoktur. Yaplar, yaam, tarih, kültür yoksa hiçbir eyin önemi yoktur. Bu pervaszca saldrlara kar herkes sesini çkarmasn istiyoruz.

Ana Sayfaya Git