Ya kocası asılacak, Ya kendi taşlanacak

27 yıl önce Hac'da yaşanan facia esnasında öldüğü sanılan Fahriye Kara ortaya çıktı. Kara için şimdi zor bir seçim var; ya kocası asılacak ya kendisi taşlanacak.

Haberler 17.02.2017 - 09:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Batmanl Fahriye Karann kaynbiraderi Übeyt Kara, kardei Abdurrahman Kara ve yengesi Fahriye Karann 27 yl önce birlikte hacca gittiklerini, 450si Türk 1426 kiinin can verdii izdiham srasnda yaralanan ancak kendisinden bir daha haber alamayp öldüünü sandklar yengesinin 27 yl aradan sonra ortaya çkmasna sevindiklerini söyledi.

Übeyt Kara, yengesinin ortaya çkmasnda Cumhurbakan Erdoann önceki günü Suudi Arabistana yapt resmi ziyarette de gündeme geldiini söyledi. Cumhurbakan Erdoann giriimlerinin kendileri için yeni bir umut olduunu belirten 68 yandaki Übeyt Kara, unlar söyledi:

YEN BR UMUT çIKTI

Tek isteimiz yengemizin bir an önce çocuklarna kavumasdr. Uzun süre haber alamadmz yengemiz için Batman ve Adanada birer hafta süreyle taziye kurmutuk. Umudumuzu kestiimiz bir srada geçen yl Müge Anlnn gündeme getirdii olayn ardndan yengemizin yaadn ve akbetini örendik. 27 Yl sonra hayatta olduunu örendiimiz hac Fahriyenin, Batman ve Adanada taziyesini bile yapmtk. imdi de yüce devletimizin giriimlerinin sonuç vereceine inanyoruz. Yengemizin çocuklarna kavumas tek arzumuzdur.

FAHRYENN ZOR SEçM

Fahriye Karann, kaybolduktan sonra Yemenli bir kii tarafndan götürüldüü, bu kiiden 3 çocuu olduu belirtildi. Medinede yaayan Fahriye Karann Suudi yasalarna göre kaçrldn söylemesi halinde 3 çocuk dünyaya getirdii Yemenli adamn tecavüz suçundan, aksini söylemesi halinde bu kez kendisi zina suçlamasyla cezalandrlaca belirtildi.

MÜGE ANLI çIKARMITI

Fahriye Karann durumu atvde yaynlanan Müge Anlnn programna gelen ihbarlara ortaya çkmt. hbara göre El Yahyavi camisi yaknlarna Yemenli airetlerin younlukla ikamet ettii bölgede yaayan Fahriye Kara, çalarak kazand para ile kendisine iki katl bir ev alm. Fahriye Karay kaçran ahsn otelde çalan akrabas ise Müge Anl izleyicisine konu ile ilgili Olayn üzerinden 30 sene geçti. Fahriye Kara burada bir düzen kurdu, balarda çok sknt çekti. Türkiyeye dönmek için çok urat fakat aradan geçen yllar üzerine Türkiyeye dönemeyeceini anlaynca Arabistanda kendisine bir hayat kurdu. Türkiyeye dönse kimin yannda kalacak. Kim ona ne kadar bakacak. lk bata herkes onu arlayacak fakat 6 ay sonra ne olacak? demiti.

Karann aranmasnda MT de devreye girdi. Müge Anl bu haberi canl yaynda Diyanet leri Bakanlndan sorumlu olan Babakan Yardmcmz Numan Kurtulmu Fahriye Karann kaybn yakndan izliyor. Ayrca olay Milli stihbarat Tekilatmza intikal etti. Fahriye Karann Interpol tarafndan aramas çkarlacak. Biz de kendilerine çok teekkür ediyoruz eklinde duyurdu. MT, resmi ad Fahire olan kayp kadn Arabistanda kulland Fahriye adyla aryor.

Ana Sayfaya Git