Ya öldürüldü, ya alıkonuldu

Tunceli'de, 226 gün boyunca yapılan arama çalışmalarında bulunamayan Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku'nun ablası Aygül Doku, ''Gülistan suda denildi ama suda çıkmadı. Geriye iki ihtimal kalıyor: Ya Gülistan bir yerde zorla tutuluyor ya da bir cinayete kurban gitti'' dedi.

Haberler 20.08.2020 - 10:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HABER MERKEZ

Munzur Üniversitesi çocuk Geliimi Bölümü 2nci snf örencisi Gülistan Dokudan, 5 Ocak sabah kald yurttan ayrldktan sonra haber alnamad. Diyarbakrda yaayan ailesi, kaybolduu gün Tunceliye gelerek, güvenlik güçlerine ihbarda bulundu. Ailenin ihbar üzerine arama çalmalar balatld. 226 gün süren arama çalmalarndan sonuç alnamaynca, Tunceli Valilii dün çalmalarn sona erdiini açklad.

ARAMALAR SONA ERDRLD

Gülistan Dokunun ablas Aygül Doku, kardeinin arand Uzunçayr Baraj Gölü kysnda açklama yapt. Gülistann intihar ettiine inanmadklarn söyleyen Aygül Doku, Biz ilk günden itibaren Gülistann intihar etmediini söylüyorduk. Ama srarla suda denildi ve bunun üzerine suda Türkiyenin arama kurtarmada en iyi ekiplerince çok ciddi ve titiz bir arama yapld. Ekipler çok büyük emek harcadlar, onlara çok teekkür ediyorum.

DOKUNUN ALESNDEN TEPK

Daha sonra öyle baktmz zaman bütün o aramalara ramen bir sonuç alamadk çünkü Gülistan suda yoktu. Peki imdi ne olacak? Biz ilk günden itibaren diyoruz, kzmz kaybolmadan bir gece önce darp edildi, zorla araca bindirilmeye çalld, kzmz sabah tehdit edilmeye çalld. O ailenin ve ba üphelinin üzerine gidilmesini istedik. Israrlarmza ramen su üzerinde duruluyordu. Bugün bu saatten sonra ne yaplacak, ne olacak gerçekten çok merak ediyorum. Ben buradan çileri Bakanmza seslenmek istiyorum: Lütfen artk Z.A ve babasnn gözaltna alnp, sorgulanmasn istiyoruz. çünkü bizim kzmz gece onlarn evindeydi, sabah yine ba üpheliden ayrld, u anda akbetini bilmiyoruz. Gülistan suda yok. O zaman iki ihtimal kald: Ya kzmz bugün zorla bir yerde tutuluyor ya da bizim kzmz öldürdüler diye konutu.

EN KISA SÜREDE çÖZÜLMESN STYORUZ

Aygül Doku, açklamasnda Tuncelinin küçük bir kent olduunu ve her yerde kontrol noktas ve MOBESE kameralarnn bulunduunu söyleyerek, unlar kaydetti: Tunceli küçük bir kent, her yerde kameralar var. Böyle bir durumda cinayeti çözmek ya da bir kzn akbetini, yaayp ya da yaamadn örenmenin çok zor olmadn düünüyorum. Devlet yetkililerinden bu olayn en ksa sürede çözülmesini istiyoruz. çünkü biz gerçekten çok yorulduk. Bunca güvenlik tedbirine ramen, bunca kameraya ramen bu olay neden aydnlatlamyor anlayamadk.

Aygül Doku, arama çalmalarna katlan dalgçlarn kendisine Gülistan suda olsayd 1 hafta içinde bulurduk dediini iddia etti.

Ana Sayfaya Git