Yaşam mücadelesi

SİİRT'te 2011 yılında Botan Çayı kıyısında piknik yaparken, baraj kapaklarının açılması sonucu eşi ile 2 oğlu yükselen sulara kapılarak boğulan Lütfiye Özbey, kalan 3 çocuğuyla birlikte yoksullukla mücadele ediyor.

Haberler 08.03.2017 - 09:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

2011 ylnda ailesiyle birlikte piknik yaptklar Botan çaynda, baraj kapaklarnn açlmasyla birlikte yükselen sular altnda kalan oullar brahim (10) ve Serdar (15) ile kocas Fehmi (45) boulduktan sonra 3 çocuuyla birlikte ortada kalan 42 yandaki Lütfiye Özbey, ei ve çocuklarnn acsn hala yaadn söyledi.

Olayla ilgili Siirt Cumhuriyet Basavclnn açt davann sürdüünü hatrlatan Lütfiye Özbey inlar anlatt:

Aradan 6 yl geçti ama hala bir sonuç alnamad. Eim Fehmi, oullarm brahim ve Serdarn acsn hala ilk günkü gibi yayorum. Onlarn acsyla birlikte yoksullukla da mücadele ediyoruz. Büyük olum gelinim, torunum ve 2 kzmla birlikte ayn evde yayoruz. Olum lokantalarda günübirlik ilerde çalyor. 3 ayda bir dul maa alyorum. Bu ekilde kt kanat geçiniyoruz. Açtmz dava hala devam ediyor. Ben ve çocuklarm çok maduruz.

TANIMADIIM BR ADAM BEN KURTARDI

Lütfiye Özbeyin hayatta kalan büyük kz Kadriye Özbey, olay günü adn bilmedii bir kiinin hayatn kurtardn gözyalar arasnda anlatarak öyle konutu:

Ben ve kardelerim serinlemek için suya girmitik. Bir anda sular yükseldi. Ben farkl yere, kardelerim farkl yere gittiler. hiç görmediim tanmadm bir adam beni kurtartard. 10 gün youn bakmda kaldktan sonra hayata geri döndüm ve olaydan 15 gün sonra babam ve kardelerimin öldüünü örendim. Tarif edilemez acy hala yayorum. O günden sonra hayatmz deiti. Hep fakirlik ve yoksullukla mücadele etmek zorunda kaldk.

Ana Sayfaya Git