Yabancılar Cirit Attı

Diyarbakır'ın Lice, Hani, Kocaköy ve Dicle ilçeleri ile Batman'ın Gercüş ilçesinde kendilerini gözlemci olarak tanıtarak HDP'lilerle oy kullanılan okullara girmek isteyen 4'ü İtalyan, 3'ü Fransız, 6'sı Alman ve biri İzlanda uyruklu 17 kişiye izin verilmedi

Haberler 25.06.2018 - 12:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Lice, Hani, Kocaköy ve Dicle ilçeleri ile Batmann Gercü ilçesinde Cumhurbakan ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimine ilikin akreditasyonu bulunmad ve AGT gözlemcisi olmad halde kendisini gözlemci olarak tantarak seçimlere müdahale giriiminde bulunan 14ü yabanc uyruklu 17 kii tespit edildi.

Licede HDP üyeleri ile oy kullanlan okullar ziyaret etmek isteyen ve üzerlerinde herhangi bir akreditasyon kart bulunmayan talyan uyruklu Carmne E, Paolo Z. ve Emanuela I. ile yanlarnda rehber olarak bulunduunu ifade eden Robin Pnin lçe Seçim Kurulu Bakannn talimatyla oy kullanlan binalara girii engellendi.

Licede yaananlar

Lice Kaymakam Abdulkadir çelik, yapt açklamada, ilçede seçim güvenlii ile ilgili bir sknt yaanmadn ifade ederek, vatandalarn güvenli bir ekilde sandk bana gidip, vatandalk görevini yerine getirmeye devam ettiini söyledi.

Sandk güvenlii ve seçmenin huzurlu bir ortamda oy kullanmas için gerekli güvenlik tedbirlerin alndna iaret eden çelik, bunun takibinin yapldn aktard.

çelik, ayrca Karahasan Mahallesi muhtarnn okul koridorunda beklemek suretiyle vatandalar sandklara yönlendirdii yönünde aldklar ihbar üzerine muhtarn bina dna çkarldn belirtti.

Bu konuya yönelik sosyal medyada yer alan, muhtar mahalleli adna oy kulland, muhtar gözaltna alnd haberlerinin aslsz olduunu ifade eden çelik, Ayrca sosyal medyaya yansyan kolluk kuvvetlerimizin sandk müahitlerine bask yapt ve tehdit ettii haberleri de gerçei yanstmamaktadr. Bunlarn belli bir amaca yönelik alg operasyonu olduu anlalmtr. dedi.

- Hanide gözlemci

Hani ilçesinde de HDPlilerle kendilerini AGT gözlemcisi olarak tantarak, oy kullanlan okullara ziyaretler gerçekletirmek isteyen ancak yaplan incelemede herhangi bir akreditasyon kart bulunmad, AGT görevlisi olmadklar tespit edilen Fransz uyruklu Hamili S.L.R, Gülistan A. ve Maryvonne C.P.M isimli 3 kadn ile yanlarnda bulunan avukat Ümit Ynin oy kullanlan binalara girilerine izin verilmedi.

Söz konusu kiilerin HDP üyeleri ile HDP seçim bürosunu ziyaret ettikleri belirlendi.

Hani Kaymakam aban Arda Yazc, yaplan incelemede gözlemci olduklarn iddia ederek, HDP üyeleri ile ilçede gözlem yapmak isteyen ahslarn akreditasyonlar bulunmad için oy kullanlan yerlere alnmadklarn aktard.

- Diclede iki alman

Dicle ilçesinde de gözlemci olarak okullara ziyaretler gerçekletirmek isteyen 2 Alman ve bir zlanda uyruklu 3 kiinin oy kullanlan binalara girmesine lçe Seçim Kurulu bakan tarafndan izin verilmedi.

Dicle Kaymakam Alparslan Klç, ilçede seçim güvenliiyle ilgili bir sknt bulunmadn, tüm vatandalarn özgür iradeleri ile sandk bana gittiini, oyunu kullandn belirtti.

Klç, baz sosyal medya hesaplarna yansyan, kolluk kuvvetlerinin seçmenlere bask yaptna ilikin paylamlarn gerçei yanstmadn, bunlarn belirli bir amaca yönelik provokatif, alg operasyonuna yönelik olduunu aktard.

- Kocaköyde kartlar yok

lçede bir grup avukatla Tepecik Mahallesinde bulunan Tepecik Ortaokuluna gelerek gözlemci akreditasyon kart bulunmad halde okula girmek isteyen 4ü Alman uyruklu 5 kiiye lçe Seçim Kurulu bakannn talimatyla izin verilmedi.

Kaymakam Yusuf Turhan, sandk güvenlii ve seçmenlerin huzurlu bir ortamda oy kullanmas için gerekli güvenlik tedbirlerinin alndn ve gereken takibin yapldn dile getirdi.

Seçim zarflaryla yakaland iddias

Diyarbakrda baz kiilerin zarfla yakaland eklinde sosyal medyada yer alan haberlerin gerçei yanstmad belirtildi.

Güvenlik kaynaklar, sosyal medyada baz kiilerin, zarfla Balar lçesi Mesut Ylmaz lköretim Okuluna giri yaparken yakalandna ilikin yer alan iddiann gerçei yanstmadn bildirdi.

Söz konusu kiilerin, sandk kurulunun talebi üzerine Balar lçe Seçim Kurulu bakann bilgisi dahilinde okuldaki sandklara zarf getiren ve lçe Seçim Kurulunca görevlendirilen kiiler olduunu kaydeden güvenlik kaynaklar, durumun parti temsilcilerinin gözetiminde tutanaa aktarldn kaydetti.

Öte yandan, sosyal medyada yer alan ilçedeki Kouyolu Meslek Lisesinde bulunan 2011 nolu sandn resmi görevlisi olan Fatma Günein sandk bakan tarafndan sandk alanna alnmad iddiasnn aslsz olduu ve bu konuda gerekli tutanaklarn tutulduu tespit edildi.

- Batman

Batmann Gercü ilçesinde de talyan uyruklu Chistina Elisa C. isimli kadnn okullara girmesine müsaade edilmedi.

Ana Sayfaya Git