Yakın korumalar çıktı!

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından önceki gün görevden alınan 9 bin 103 emniyet mensubundan 19'unun Cumhurbaşkanlığı Koruma Dairesi'nde görev yaptığı ortaya çıktı. Bu 19 kişi arasında iki emniyet müdürü ve bir emniyet amiri var.

Haberler 28.04.2017 - 08:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Emniyet Genel Müdürlüü, 9 bin 103 polisin Gülen örgütüyle balantlar olduu gerekçesiyle görevden uzaklatrldn açklad. Bu polislerin 2 bin 500ü stanbuldan, bin 350si de Ankaradan.

Görevden alnanlarn 19u Cumhurbakanl Koruma Dairesinde görevli. Bunlardan biri 3. snf, biri de 4. snf emniyet müdürü. Ayn dairede görevli olan bir de emniyet amiri var. Cumhurbakanl Koruma Dairesinde görevli olup, aça alnan dier kiilerden 1i komiser, 5i komiser yardmcs, 10u da polis memuru.

Listede 114 emniyet müdürü var

9 bin 103 kiilik listenin tamamnda ise 1. snf emniyet müdürü olan 5, 2. snf emniyet müdürü olan 14, 3. snf emniyet müdürü olan 37, 4. snf emniyet müdürü olan 58 polis bulunuyor.

Listede 60 da emniyet amiri var.

Emniyet Genel Müdürlüünden yaplan yazl açklamada, 667 sayl Olaanüstü Hal Kapsamnda Alnan Tedbirlere ilikin Kanun Hükmünde Kararnamenin 2nci maddesinde zikredilen ve milli güvenlie tehdit oluturduu tespit edilen Fetullahç Terör Örgütü/Paralel Devlet Yaplanmas (FETÖ/PDY) ile iltisak veya irtibat olduu gerekçesiyle 9 bin 103 emniyet tekilat mensubunun görevden uzaklatrld kaydedildi.

3 bin 224 gözalt karar çkarlmt

çileri Bakanl, çaramba sabah Emniyetteki Gülen örgütü yaplanmasna yönelik yeni bir operasyon balatldn duyurmutu. Bakanlk açklamasnda, Emniyet tekiltn kapsayan mahrem yaplanmaya yönelik olarak Ankara merkezli 81 ilde operasyon balatld belirtildi. Anadolu Ajansnn haberine göre, 3 bin 224 üpheli hakknda gözalt karar var, bunlardan bin 448i Gülen örgütü soruturmalarndan tutuklu.

Gün içindeki operasyonlarda 1120 üpheli gözaltna alnd.

çileri Bakan Süleyman Soylu, Bu, Türkiye Cumhuriyeti devleti açsndan önemli bir admdr açklamasn yapt.

FETÖ emniyet tekilatn 7 bölgeye ayrm

Ankara Cumhuriyet Basavclnn yürüttüü soruturma kapsamnda Emniyet Genel Müdürlüü Kaçakçlk ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Bakanl koordinasyonunda FETÖ/PDYnin sözde emniyet mahrem yaplanmasna ilikin 81 il ve ilçelerinde 8 bin 500 polisin katlmyla dün balatlan operasyonlarda gözaltna alnanlarn says bin 157ye ulat.

Bakentte gözaltna alnan üphelilerin says ise 161 oldu. Gözaltna alndklar illerde emniyet müdürlüklerine götürülen üphelilerin ifadelerinin alnmasna baland örenildi.

- Talimatlar sivil abilerden

Soruturmay yürüten birimlerin yaptklar çalma sonucunda FETÖnün, emniyet tekilatn büyük bölge ve küçük bölge olarak gruplara ayrd, Türkiye genelinde 7 büyük bölge altnda çok sayda küçük bölgeler kurulduu belirlendi. Emniyet tekilat yaplanmasnda küçük bölge abilerinin büyük bölge abilerine, onlarn da Türkiye sorumlusuna bal olduklar, FETÖnün üst kademesinden alnan talimatlarn örgüt hiyerarisi dorultusunda sivil kiiler tarafndan emniyetteki üyelere ulatrld tespit edildi.

Emniyet tekilatnn tamamn etki altna almay hedefleyen yaplanmann, bir taraftan genileme çalmalarn sürdürürken dier taraftan da mevcut üyeleriyle örgüt bann kopmamas ve örgüt mensuplarnn moral motivasyonlarnn yükseltilmesi için belli aralklarla toplantlar düzenledii belirlendi.

Mahrem yapnn, tekilat bünyesindeki üyelerinden himmet ad altnda toplad parayla örgüte finansal destek salad, örgütün emniyet üzerindeki etkisini sürdürebilmek için tayin ve terfileri etkilemeye çalt tespit edildi.

Ana Sayfaya Git