Yakut yakalandı

Kırmızı bültenle aranan Muhammed Yakut İspanya'da yakalandı.

Haberler 06.09.2023 - 15:44 Son Güncelleme : 06.09.2023 - 15:44

Türkiyenin hakkında kırmızı bültenle arama kararı çıkardığı Muhammed Yakut, İspanyanın kuzeyinde polis tarafından yakalandı.

İspanyol emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca Birden fazla kişi tarafından birlikte yağma ve kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirme ve yayma suçlarından soruşturma başlatılan ve daha sonra kırmızı bülten çıkarılan Yakut, dün İspanyanın kuzeyindeki Santander kentinde kimlik kontrolüne takıldı.

Türkiyenin iade talebi dolayısıyla Yakutun yakalanmasıyla ilgili bilgilerin Madrid Büyükelçiliğine bu sabah iletildiği ve yasal sürecin başlatıldığı öğrenildi. Şahıs, halihazırda Santanderde gözaltında tutuluyor. İade, Türkiyede Adalet ve Dışişleri bakanlıklarından gelecek bilgilerin İspanyada ulusal mahkemeye ulaştırılması ve mahkeme kararının ardından gerçekleşebiliyor.

Süreç

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Yakut hakkında sosyal medyada yaptığı paylaşımlar nedeniyle Birden fazla kişi tarafından birlikte yağma ve kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirme ve yayma suçlarından soruşturma başlatmıştı. Yakut hakkında 25 Mayısta kırmızı bülten çıkarılmıştı.

Ana Sayfaya Git