Yalan ihbara ceza

Diyarbakır'da piknikte 2 kilometre yürümemek için 112 Acil Servis, Büyükşehir Belediyesi Su Altı Arama ve Kurtarma ile AFAD ekiplerini arayarak Dicle Nehri'nin ortasında kaldıklarını söyleyen gruba sahte ihbarda bulunmaktan cezai işlem uygulandı.

Haberler 03.07.2019 - 10:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda piknikte 2 kilometre yürümemek için 112 Acil Servis, Büyükehir Belediyesi Su Alt Arama ve Kurtarma ile AFAD ekiplerini arayarak Dicle Nehrinin ortasnda kaldklarn söyleyen gruba sahte ihbarda bulunmaktan cezai ilem uyguland.

Diyarbakrn merkez Yeniehir ilçesi Hantepe Mahallesi mevkinden geçen Dicle Nehrinin ortasnda bulunan ve yürüyerek yaklak 2 kilometre olan oluun üzerinde piknik yapan gruplar, iki gün ara ile AFAD, Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Su Alt Arama ve Kurtarma ekipleri ile 112 Acil Servis salk ekiplerini arayarak mahsur kaldklarn öne sürdü. Yaplan ihbar üzerine olay yerine giden ekipler, ahslarn Yürüyerek gidebiliriz ama siz bizi buradan alsanz daha iyi olur sözleri üzerine oke oldu. ahslara gerekli uyarlar yapan ekipler, ime bot ile grubu Dicle Nehri üzerinden karya tad. AFAD, 112 ve Büyükehir Arama Kurtarma ekipleri, gruplara yalan ihbarda bulunduklar ve ekipleri gereksiz yere megul ettikleri gerekçesiyle haklarnda tutanak tutup, cezai ilem uygulad.

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi tfaiye Daire Bakan brahim Hakk Bilici, iki gün art arda toplamda 13 kiinin bölgede piknik yaptktan sonra mahsur kaldklarn beyan ederek ekipleri tarafndan kurtarldn söyledi. Bilici, Fakat söz konusu yerden yaklak 2 kilometre yol yürüdüünde karaya çkacaklar örenilmitir. Ekiplerimiz olay yerine gittiinde alay edercesine görümelerde bulunan ahslar kurtarldktan sonra tutanak tutulup cezai ilem uygulanmtr. Yaplan yalan ihbarlar o srada belki de bir yerde bizlere ihtiyac olan vatandalara gitmemizi engellemitir. Vatandalardan yalan ve aslsz ihbarda bulunmamalarn istiyoruz dedi.

Bölgede kurtarlan ahslar ifadelerine bavurulmas için jandarma ekipleri tarafndan karakola götürülürken, olayla ilgili balatlan incelemenin sürdüü belirtildi.

Ana Sayfaya Git