Yanalışamazken ATM'si soyuldu

Yanalışmasına izin verilmeyen 8'inci Ana Jet Üs Komutanlığı içindeki bir bankanın ATM'si soyuldu. Soygundan bankanın temizlik görevlisi sorumlu tutularak yargılandı, tutuksuz sanığın 7 yıl hapsi istendi.

Haberler 16.02.2017 - 09:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIRdaki 8inci Ana Jet Üs Komutanl içinde bulunan bir bankann ATMsinden 271 bin 500 lira para çald iddiasyla, bankann temizlik görevlisi 37 yandaki K.A. hakknda 7 yla kadar hapis istendi.

Diyarbakrdaki 8inci Ana Jet Üs Komutanlndaki bir bankann ATMsinden 15 Aralk 2014 günü 271 bin 500 lira para çalnd tespit edildi. Üst düzey güvenlik önlemlerinin olduu ve 24 saat güvenlik kameralar ile izlenen askeri bölgedeki hrszlk, görevlilerin ATM cihazn kontrol etmesi ile ortaya çkt. Kameralar kontrol edilirken elektrik fiinin prizden çekilmi olduu belirlenince savcla suç duyurusunda bulundu. Savclk, güvenlik kameralar çalmayan ATM cihazna zarar verilmediini ve zorlama olmadan 271 bin 500 lirann çalndn, hrszln ubeden çalnan yedek anahtarla yapldn belirledi. üpheli olarak ifadesi alnan ve serbest braklan bankada 7 yldan bu yana temizlik görevlisi K.A.nn iine son verildi. K.A. ifadesinde, bankaya gelen ve ubeden ATMlere yüklemek için çkarlan paralarn kendisine tatldn, ATM yükleme ilemlerini de yaptn söyledi. K.A., öyle dedi:

BANKANIN ATMS SOYULDU

Kasa ve ATM cihazna ait anahtarlar bir personele bulunuyordu. Bankaya para geldiinde askeri alan olduu için ben gidip nizamiyeden alyor, torbalar getirip banka yetkilisine teslim ediyordum. Bankada ube Müdürünün kedisi vard. Bu kediye sistem odasnda yemek veriyorduk. Olaydan bir gün önce müdür beni çarp kedinin yemek yedii sistem odasn temizlememi söyledi. Temizlikten sonra kabloyu sistem odasndaki prizden çkardm. Güvenlik kameralarnn kablolarnn takl olduu prizlere hiç dokunmadm. Sözde benim kameralar devre d braktm tespit etmiler. Daha önce yüklü miktarda paralar bana tek bama tattlar. stesem o zaman hrszlk yapabilirdim.

ELNDE POETLE NZAMYEDEN çIKTI

Savclk 8 Aralk 2016 tarihinde K.A. hakknda Kilitlenmek suretiyle muhafaza altna alnm eya hakknda hrszlk suçundan 7 yla kadar hapis istemiyle dava açt. ddianamede, güvenlik kameras kaytlarnda üphelinin nizamiye kapsnda elinde büyük poetle çkarken göüntülendii yer ald. Banka giri kaps, kilit sistemi ve ana kasa odasnn kapsnn kilitli ve salam olduun vurgulanan iddianamede müfetti raporuna da yer verdi. Müfetti raporunda, ATMnin yedek anahtarlarnn ube ana kasasnn üst bölümündeki kilitli rafta durduu, üphelinin ATM yedek anahtarn kameralarn kayt yapmad srada ald ve hrszlk yapt, paralar siyah bir poet içine koyduu, askeri alanlarda siyah poetin yasak olduu, bu nedenle üphelinin siyah poeti paralar koymak için özel olarak götürdüü belirtildi. Savc, ATM kasasnn zorlama olmakszn açlarak para çalndn, üphelinin buradaki tüm ilemlere hakim olduunu kaydetti.

SANIK TUTUKSUZ YARGILANIYOR

Tutuksuz sank K.A.nn yarglanmasna Diyarbakr 5inci Asliye Ceza Mahkemesinde baland. K.A., suçlamalar reddetti. Tank olarak dinlenen banka çalan Mehmet lker Karakoç, denetim srasnda K.A.nn da para ikmalinde olduunu rapor ettiklerini belirterek, Rapor hazrlamak için bir kez sank ve ube müdürü ile birlikte ATMye gittim. Sank, ATM sistemine para tantmaktayd. Kasa ube müdürü tarafndan açld. Para yüklemesi sank ve müdür tarafndan yapld. ATMlerde tambur ifreli kap vardr. ifreli kapnn üstünde ayrca anahtar yeri vard. Kiinin kapy açmas için anahtar olmas ve ifreyi bilmesi gerekmektedir. Kii tambur ifreyi bozmazsa bir sonraki ifreyi açmaya gerek kalmaz. Dava, dosyadaki eksikliklerin giderilebilmesi için ertelendi.

Ana Sayfaya Git