Yangın tüpünde bomba tuzağına

Yangın tüpüne tuzaklanan patlayıcıyla yakalanan 2 sanığa 31 yıla kadar hapis istemi

Haberler 08.10.2020 - 09:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda, patlayc tuzaklanan yangn söndürme tüpü ile yakalanan 2 zanl hakknda, 15 yl 6 aydan 31 yla kadar hapis cezas istemiyle dava açld.

Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnca tutuklu sanklar Ferdi K. ve Kemal A. hakknda hazrlanan iddianame, 9. Ar Ceza Mahkemesince kabul edildi.

Terör örgütü PKKnn kuruluu, yaplanmas ve amac hakknda bilginin yer ald iddianamede, 3 Eylülde yaplan operasyonda üpheli Ferdi K. ve Kemal Ann yangn tüpüne yerletirilmi patlayc maddeyle yakaland bildirildi.

Patlayc maddenin Diyarbakr Bölge Kriminal Polis Laboratuvar Müdürlüünce incelendiinin aktarld iddianamede, unlar kaydedildi:

Tüpte bulunan PETN maddesinin güçlü patlayc maddelerden olduu tespit edilmitir. Söz konusu bombann canllar üzerinde öldürücü, yaralayc, canszlar üzerinde ise yakc, ykc ve tahrip edici özelliklere sahip olduu anlalmtr. Yangn söndürme tüpüne hazrlanan bomba, usulüne uygun ekilde imha edilmitir.

HALI SAHADA MAç YAPARKEN YAKALANMI

ddianamede, üphelilerden Kemal Ann u ifadelerine yer verildi:

naat iinde çalmak için legal yollarla Irakn Erbil ve Musul kentine daha önce gittim. Musulda Rojhat kod isimli örgüt mensubu örgüte katlmam istedi. Kolumun sakat olduunu, örgütte yapamayacam bildirdim. Kendilerine yardmc olmam için fotorafm çekerek, kimlik bilgilerimi, ev adresimi ve numaram ald. Diyarbakra taziye dolaysyla geldim. Ertesi gün birisi yanma gelerek Beni Rojhat gönderdi. Bu malzemeleri sakla, senden daha sonra alacaz. diyerek yangn tüpünü verdi. Almak istemeyince bu kii Evinin adresini biliyoruz, almak zorundasn, yoksa ailene zarar veririz. diyerek tehdit etti. Ben de samimi olduum akrabam Ferdi Kye saklamas için verdim. Hal sahaya maç yapmaya gittim. O srada polisler hal sahaya gelerek beni gözaltna ald.

ddianamede, Kemal A. hakknda sosyal medya hesaplarndan gerçekletirilen açk kaynak aratrmasnda terör örgütü propagandas yaptnn tespit edildii aktarld.

ddianamenin deerlendirme ve sonuç ksmnda ise u görüler aktarld:

Kemal A. terör örgütü PKKya katldn ikrar etmemise de ifadesinin suçtan kurtulmaya yönelik olduu anlalmtr. Patlayc madde olas saldrlarda kullanlmak üzere Irakn kuzeyinden getirilmitir ya da örgütsel bir iradeye dayal olarak malzeme oluturulmutur. Kemal Ann örgütle herhangi bir balants yokken, kendisine patlayc madde braklmas hayatn olaan akna aykrdr. Kemal Ann patlayc maddeyi verdii üpheli Ferdi Knin yangn tüpünü sorgulamadan ve içeriini bilmeden baka yere götürmesi hayatn olaan akna aykrdr. Yangn tüpüne hazrlanm ve patlamam el yapm bomba olaynda üphelilerin terör örgütü PKKnn hiyerarisine dahil olduuna ilikin delil elde edilmese de örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adna suç iledikleri tespit edilmitir.

STENEN CEZA

ddianamede, tutuklu sanklar Ferdi K. ve Kemal A. hakknda, PKK silahl terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adna suç ilemek ve tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurmak veya el deitirmek suçlarndan 15 yl 6 aydan 31 yla kadar hapis cezas istendi.

Ana Sayfaya Git