Bolu Cumhuriyet Başsavcılığınca, 21 Ocakta Grand Kartal Otelde çıkan yangına ilişkin yürütülen soruşturma devam ediyor.
İl Jandarma Komutanlığındaki işlemlerinin ardından Bolu Adliyesine gönderilen Gülener, Coşkun ve Acar ile otelin iç mimarı A.Bnin savcılık sorguları tamamlandı.
İç mimar A.B. sorgusunun ardından salıverilirken, Bolu 2. Sulh Ceza Hakimliğine çıkarılan Gülener, Coşkun ve Acar tutuklandı.
Savcılık sorgusunun ardından sulh ceza hakimliğine sevk edilen Gazelle Otel Genel Müdürü Ahmet Demirin de tutuklanmasına karar verildi.
Böylece soruşturma kapsamında tutuklananların sayısı 19a yükseldi.
Öte yandan Gazelle Otelden yapılan açıklamada, otelin geçici süreyle kapatılmasına karar verildiği bildirildi.
Soruşturma kapsamında daha önce gözaltına alınan Grand Kartal Otelin sahibi Halit Ergül, şirketin genel müdürü Emir Aras ve otel müdürü Zeki Yılmazın da aralarında bulunduğu 15 zanlı tutuklanmış, 6 kişi adli kontrol şartıyla salıverilmişti.