Yapıcıoğlu: Türkiye siyonist rejimle hiçbir iş birliği yapmamalı

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, "Hiçbir şekilde siyonist rejimle ilişki kurmamak, onun devlet olma vasfını tanımamak lazım. Onunla ticari, iktisadi, askeri hiçbir iş birliği yapılmamalıdır." dedi.

Haberler 01.02.2022 - 00:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Farkl slam ülkelerinin siyonist rejimle normalleme admlarna da iddetle tepki gösterdiklerini söyleyen Yapcolu, hiçbir ekilde normallemeye gidilmemesi gerektiini ifade ederek Siyonist rejimle iliki kurmak, kendinin ona köle olduunu kabul etmek demektir. dedi.

Yapcolu, Hatrlarsanz Davostaki One minute hadisesinden sonra ilikiler bir ini seyri izlemiti. En azndan siyasi anlamdaki ilikiler. Ekonomik ilikiler o zaman da trmantayd, gittikçe artyordu. öyle bir gerçekliimiz var. Oradaki Siyonist rejim israil devletini ilan ettiinde slam ülkeleri arasnda ilk tanyan Türkiyedir. Bu gerçeklii bir kenara not edelim. One minute hadisesinden sonra bile ticari ilikiler hiçbir zaman gerilemedi, artt o dönemde. Daha sonra Mavi Marmara hadisesi yaand. Mavi Marmara hadisesi yaandktan sonra Sayn Cumhurbakann baz istekleri oldu. Büyükelçi geri çarld. Bu artlar yerine gelmeden asla büyükelçi gönderilmeyecek dendi. Siyonist rejim hiçbir geri adm atmad. Resmi yetkisi olmayan vakf bir miktar ödeme yapacan ama bunu bir lütuf olarak göndereceini kabul etti. ngilizce metninde parann herhangi bir eyin karl olmakszn ödendiine dair bir kelime vard. O anlama gerei siyonist rejimin yetkilileri hakknda stanbul Ar Ceza Mahkemesinde açlan dava düürüldü. Davann bir takipçisi de bizdik. Birkaç durumasna da ben girdim. Herhangi bir tazminat davasnn açlamayaca, açlrsa bunun hazine tarafndan ödeneceini Türkiye kabul etti. likiler bir seyir izlemeye balad. Yava yava yükselmeye balad. u anda da tam bir normallemeye doru gidiyor. dedi.

SYONST REJMLE NORMALLEME FLSTN DAVASINA VE SLAM ÜMMETNE HANETTR

Fastan körfez ülkelerine kadar bir çok Arap ülkesinin siyonist rejimle normalleme admlarna gündemde olduu sralarda iddetli tepki gösterdiklerini hatrlatan Yapcolu, Dedik ki; siyonist rejimle normalleme, onu normal bir devletmi gibi kabul edip onunla iktisadi, siyasi, diplomatik ilikiler kurma Filistin davasna ve slam ümmetine ihanettir. Bunun sfat deimiyor. Kim yaparsa yapsn ayn eydir. Hatta o dönem hatrlarsanz hükümet yetkilileri de tepki gösteriyordu. Körfez ülkelerini eletirirken bunu dile getiriyordular. Siz nasl Müslümansnz, siz nasl Arapsnz? Tabi imdi siyonist igal rejimi ile ilikiler kurmak sadece Araba m haram. Biz diyoruz ki israil diye bir devlet yoktur. Devlet için 3 temel art vardr. Bir devletin tanmnda 3 temel unsur vardr. Snrlar belli bir toprak parças olacak. O toprak parças üzerinde yaayan bir millet olacak ve egemenlik olacak. Bunu Sayn Cumhurbakan da dile getiriyor. srail denen ebekenin snrlar nerede balyor, nerede bitiyor? Var m bunun tarifini yapabilecek? Birinci admda bunun devlet olmad ortaya çkyor. Belli bir snr yok. çünkü o gözüne öyle bir corafyay kestirmi ki tamamen terör eylemleriyle o hedeflerine adm adm ilerleme noktasnda gözünü karartm. Küresel sistem, Birlemi Milletler, uluslararas sistem onlara çalyor. Daim üyelerin hiçbiri onunla bozumuyor. Amerika bütün gücüyle zaten arkasnda hatta onun merkebi olmu durumda. Siyonist lobi Amerikadan ne istiyorsa Amerika onu uyguluyor. Bakan deimi, baka partiden biri yönetici olmu hiç deimez. Bundan dolay sürekli zulmeden Birlemi Milletlerden bazen bu yapsna ramen Siyonist rejim aleyhine kararlar çkar ama o kararlar hiçbir zaman uygulanmaz. diye konutu.

GAL çETESYLE TCAR, KTSAD, ASKER HçBR BRL YAPILMAMALIDIR

Cumhurbakan Erdoann, Dünya beten büyüktür sözüne atfta bulunan Yapcolu, parti programlarnda da bu manaya yakn ifadeler yer aldn hatrlatt.

BMnin mevcut sisteminin sürdürülebilir olmadna dikkat çeken Yapcolu, Eer siz bu sözün sahibiyseniz, eer o körfez ülkeleri ya da marip bata olmak üzere Afrikadaki dier slam ülkeleri Siyonist rejimle iliki kurduunda siz ona ar laflar etmiseniz o zaman siz ne yaptnza dikkat edeceksiniz. Hükümetin att bu admlar yanltr. Bize göre mevcut ilikiler de tamamen koparlmaldr. Hiçbir ekilde oradaki Siyonist rejimle iliki kurmamak, onun devlet olma vasfn tanmamak lazm. Onunla ticari, iktisadi, askeri hiçbir i birlii yaplmamaldr. ifadelerini kulland.

FLSTN DAVASINA CDD BR EKLDE ZARAR VERR

Türkiyenin igalci rejimle olas normallemesinin Filistin davasna ne gibi etkilerinin olabileceini anlatan Yapcolu, Bu, Filistin davasna ciddi bir ekilde zarar verir. Hiçbir ey yapmasa dahi Filistindeki direni gruplarnn moralini bozar. Onlar kendilerine ihanet edilmi olarak hissederler. Kendilerinin yalnzlat gibi bir hisse kaplrlar. Ho tek balarna kalsalar da direniten vazgeçeceklerine ihtimal vermiyorum. Gazzedeki direni hareketleri slami Cihat ve HAMAS bile siyonist rejimi devlet olarak kabul etseler biz kabul etmeyeceiz Allahn izniyle. Daha ötesi var m? ifadelerine yer verdi.

BÜTÜN NSANLARI MERKEP GÖREN BRYLE NASIL EREFL BR LK KURABLRSNZ K?

Siyonist rejimle iliki kurmak, kendinin ona köle olduunu kabul etmek demektir. Siyonist rejimin inanc bu. diyen Yapcolu, öyle devam etti: Siyonistler dier insanlarn hiçbirini kendilerine denk olarak görmüyorlar, bundan sonra da görmeyecekler. Siyonist rejim kendilerini seçilmi bir halk olarak görüyorlar. Allahn, Yahudiler dndaki bütün insanlar Yahudilere hizmet etmek için yarattna inanyorlar. Bu, adamn inanc. Adam diyor ki ben biriyle otururum anlarm, ticaret yaparm, srtna binerim. Onunla iim bitince baka bir merkep bulur onun srtna binerim. Bütün insanlar merkep görüp sraya koyan biriyle nasl erefli bir iliki kurabilirsiniz ki? Siz ne zaman onlarn zelil bir halde size teslim olduklarn gördünüz. Tamam evet, onlar zelil olarak bize teslim olurlarsa emin olsunlar ki biz onlara zulüm yapmayacaz. Onlar zelil bir ekilde teslim olmadkça onlar bizi denk olarak görmüyorlar ki biz onlarla eit düzlemde iliki kurulacak insanlar görelim. Adam bu fikrinden vazgeçmiyor. nanc bu. diye konutu

Ana Sayfaya Git