Yapışık ikizler tek karaciğerle dünyaya geldi

Diyarbakır'dan Ankara'ya sevk edilen Necla Akbulut, dokuzuncu doğumunda aynı karaciğeri paylaşan yapışık ikiz bebekleri dünyaya getirdi.

Haberler 04.02.2017 - 09:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Akbulut ailesinin ikiz bebekleri, karn ve göüs bölgelerinden yapk halde, ayn karacieri paylaarak dünyaya geldi.

Diyarbakr Devlet Hastanesinden sevkle Gazi Üniversitesi Tp Fakültesine bavuran Necla Akbulut (37), dokuzuncu doumunda sezaryenle yapk siyam ikizi dünyaya getirdi.

Gebeliin 34. haftasnda prematüre doan, toplam arlklar 4 kilo 70 gram olan ikiz erkek bebeklere henüz isim verilmedi.

Doumu gerçekletiren Prof. Dr. Merih Bayram, gazetecilere yapt açklamada, ikizlerin salk durumunun iyi olduunu söyledi.

Bayram, Gazi Üniversitesi Tp Fakültesinde ilk kez gerçekleen siyam ikizi doumunun baarl geçtiini anlatarak, Ekibimiz çok iyiydi. Genel anestezi uyguladmz için bebeklerin etkilenmemesi açsndan olabildiince ksa sürede dourtmamz gerekiyordu. Herhalde dakikay bulmad, bebekler saniyeler içerisinde dodu. ifadelerini kulland.

Siyam ikizlerinin dünyada 200 bin doumda bir görüldüünü belirten Bayram, Akbulut ailesinin ikizlerinin anne karnnda ayrlma aamalarndaki gecikme nedeniyle bileik doduklarn anlatt.

Siyam ikizlerinin sal konusunda bileke yerinin önemli olduuna dikkati çeken Bayram, unlar söyledi:

Doumunu yaptrdmz gebelikte de bebekler göüs kafesi ve karndan bileikler. Ortak kullandklar tek organ karacier. Onun dnda bütün organlar çift görünüyor. O yüzden de bundan sonraki periyotta yaplan deerlendirmeler sonucunda ayrlmalar konusunda nasl bir yol izlenecei ortaya çkacak.

- Bebekler ve annenin salk durumu iyi

Bayram, bebeklerin erken doduunu da belirterek, Hem anne hem bebekler gayet iyi durumdalar. Annenin salk durumunda bir problem yok. Ancak bebekler için bundan sonraki dönemde, ortama göre verecekleri cevaplar deerlendirilecek. Umarz yaarlar ya da bölünürlerse iki ayr birey olarak karsmza çkabilirler. dedi.

Bundan sonraki takibin yenidoan ekibince gerçekletirileceini bildiren Bayram, siyam ikizlerinin yenidoan ünitesinde kuvözde gözetim altnda tutulduunu da sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git