Yarım porsiyon aydınlar!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 4. Uluslararası CNR Kitap Fuarı'nın açılışında konuştu.

Haberler 26.02.2017 - 13:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Son körfez gezisinde, Dirili dizisine yönelik çok sayda övgü duyduunu söyleyen Cumhurbakan Erdoana salonda bulunan kalabalk, 6 Nisanda dirili var sloganyla karlk verdi. Erdoan bunun üzerine, nallah. Eyvallah size güveniyorum gençler. 16 Nisan birinci derecede sizindedi.

Hikayelerimizi aktarmak konusunda ne yazk ki çok baarl deiliz diyen Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Eksiklii sadece yazl eserlerde deil, tiyatro, sinema gibi alanlarda da tecrübe ediyoruz. Bu zengin birikimi ne beyaz perdeye ne de sahneye yeterince aktarabiliyoruz. Söz uçar yaz kalrdiye konutu.

MÜCADELE SÜRÜYOR

Özellikle Batl ülkelerin kendi tarihlerini aktarma konusunda son derece baarl olduklarn örnekleriyle anlatan Cumhurbakan Erdoan, Bu ülke on yllarca, Gece Yars Ekspresi gibi, üçüncü snf kara propaganda filmlerinin lekesini temizlemek için urat.Emin olun bu mücadele farkl bir ekilde bugün de devam ediyordedi.

BATI MEDYASINA 15 TEMMUZ ELETRS

Son yllarda yaadmz hadiselerin, uluslararas basn kurulular tarafndan nasl bir çifte standartla aktarldnda sizlerde çok iyi biliyorsunuz diyerek Bat medyasna yönelik eletirilerini dile getiren Cumhurbakan Erdoan sözlerini öyle sürdürdü: Burada çinin mehur Tienanman meydannda çekilen fotorafa yllarca gptayla bakanlar, Boaz köprüsündeki, TBMMdeki, Cumhurbakanl külliyesindeki , Kzlay meydanndaki cesaret abidelerini görmemilerdir. Bu açdan CNR fuarnn 15 Temmuz Demokrasi destannn ana tema olarak belirlemesini çok önemsiyorum. O gece yaananlarn farkl etkinliklerin, farkl sanat dallar araclyla tekrar tekrar ilenmesi büyük önem arz ediyor. Bu mirasa sahip çkmak hepimizin boynunun borcudur. Bu konularda da bakalarnn insafna, çalmalarna bel balayamayz. Ödünç aklla, ödünç kavramlarla bir yere varamayacan artk kabul etmeliyiz. Kendi hikayemizi, nitelikli eserlerimizi önce kendimiz anlatmalyz. Teröristleri kutsayan, gerçek madurlar yok sayan. Ülkemizi ve devletimizi töhmet altnda brakan yaynlarn gerisinde art niyetli bir tutum var. Ülkemize yönelik bu tavrn en çarpc örneklerinden biri de, 15 Temmuz darbe giriimidir. Aziz milletimizin o gece 248 ehit, 1793 gazi bahsine ortaya koyduu anl direni, maalesef görmezden gelinmitir. Hatta açkça ifade edilememi,bütün bunlara ramen olsa da yaplan yaynlarda darbenin baarya ulalmas konusundaki örtülü temennileri görmemek mümkün deildir.

YARIM PORSYON AYDIN OLUNABLR

Türkiyenin 2023 ylnda sadece dünyann en büyük ilk 10 ekonomisi arasnda deil, okuma oranlarnda da ayn yerde görmek istediklerini söyleyen Erdoan, 140 karaktere sdrlm aforizmalarla gerçek bilgiye ulalamaz. Alim hiç olunamaz. Arama motorlaryla olan bilgi krntlaryla alim olunamaz. Bu ekilde sadece yarm porsiyon aydn olunabilir. Baka birey olunamazdedi.

Cumhurbakan Erdoan ksa konumasnn ardndan fuarn açln gerçekletirdi. Ardndan çeitli isimlere ödül verip fuar gezdi.

Ana Sayfaya Git