Yaralanan 117 asker görevine döndü

Zeytin Dalı Harekatı'nda yaralanan 117 asker, tedavilerinin tamamlanmasının ardından görevlerine döndü

Haberler 11.03.2018 - 11:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Zeytin Dal Harekatnda yaralanan 117 askerin tedavilerinin tamamlanmasnn ardndan görevlerine döndüü bildirildi.

Genelkurmay Bakanlndan yaplan haftalk bilgilendirmede, Türk Silahl Kuvvetlerinin (TSK), ülkenin ve milletin güvenliini salamak amacyla yurt içerisinde ve yurt dnda bata PKK/KCK/PYD-YPG ve DEA olmak üzere tüm terör örgütlerine kar mücadelesini kararllkla sürdürdüü belirtildi.

PKK/KCK terör örgütünün barnma alan ve yurt içine geçi güzergah olarak kulland Diyarbakr ve Mardin ile Irakn kuzeyinde yürütülen orta ve küçük çapl operasyonlara aralksz devam edildii hatrlatlan bilgilendirmede, 2-9 Mart tarihlerinde icra edilen operasyonlarda 1i lider kadroda olmak üzere 18 teröristin etkisiz hale getirildii belirtildi.

Söz konusu operasyonlarda, 15 adet piyade tüfei, 1 adet doçka uçaksavar makineli tüfek, 1 adet makineli tüfek, 1 adet keskin nianc tüfei, 2 adet av tüfei, 70 adet tabanca, 3 adet lav silah olmak üzere toplam 93 adet silah, 2 bin 972 adet muhtelif hafif silah mühimmat, 35 adet el bombas, 14 adet roketatar mühimmat, 10 adet roketatar sevk fiei, 622 kilogram amonyum nitrat, 37 kilogram tahrip kalb, 400 gram C-4 patlayc madde, 4 adet fünye, 102 adet muhtelif arjör, 1 adet gece görü gözlüü, 2 adet el dürbünü, 1 adet silah dürbünü, 1 adet el telsizi ve 55 adet el yapm patlayc yapmnda kullanlaca deerlendirilen LPG tüp ele geçirildii ifade edildi. El yapm patlayclardan 14ünün imha edildii, teröristler tarafndan kullanlan 21 silah mevzi, snak, barnak, maara ve deponun bulunarak kullanlamaz hale getirildii kaydedildi.

Bu operasyonlarda 1 askerin ehit olduu, 2 askerin de yaraland belirtildi.

Etkili hudut güvenlii ve hizmetleri kapsamnda icra edilen denetim ve kontroller sonucunda, snrlardan yasa d geçi yapmaya çalan 7 bin 858 kiinin yakaland açklanan bilgilendirmede, PKK/KCK terör örgütünün en önemli finans kaynaklarndan olan kaçakçlk ve uyuturucu ile mücadeleye yönelik hudut hattnda alnan tedbirler ve icra edilen operasyonlarda 1318 kilogram toz esrar, 170 gram kubar esrar, 3 kilogram uyuturucu madde, 269 bin 507 paket gümrük kaça sigara ve 2 adet gümrük kaça cep telefonu ele geçirildii bildirildi.

Azim ve kararllkla icra edilen operasyonlarla PKK/KCK terör örgütü üzerinde oluturulan bask neticesinde, örgütün serbest hareket etmesi ve eylem kabiliyetinin kstland vurguland.

- Frat Kalkan Harekat bölgesindeki faaliyetler

Suriyenin kuzeyinde icra edilen Frat Kalkan Harekat kapsamnda, TSK tarafndan desteklenen Özgür Suriye Ordusunun youn ve kararl mücadelesi sayesinde Azez-Cerablus arasnda bulunan toplam 243 meskun mahal ve 2 bin 15 kilometrekarelik alann kontrol altna alnd kaydedildi.

Bab bölgesinde patlayc ve mayn arama/temizleme çalmalarnn sürdürüldü PKK/KCK/PYD/YPG ve DEA terörist unsurlarnn Afrinden douya, Münbiçten batya doru gerçekleen saldrlarn durdurmaya yönelik alnan tedbirlerin uygulanmasna da hassasiyetle devam edildii belirtildi.

Bu kapsamda özellikle Azez-Mare ve zaman zaman da Münbiç bölgesinden yaplan taciz ve saldrlara meru müdafaa kapsamnda karlk verildii hatrlatlan bildiride, bölgede yürütülen normalleme (altyap, üst yap, yerel yönetimlerin desteklenmesi ve benzeri) çalmalarna katk saland ifade edildi.

dlib bölgesinde 8 gözlem noktasnn oluturulduu, TSK unsurlarnn bölgedeki görevlerini, Astana görümelerinde garantör ülkelerce mutabk kalnan angajman kurallar çerçevesinde sürdürdüü bildirildi.

- Silahl çatma Hukukuna uygun ve meru

Afrin bölgesinde, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAa mensup teröristleri etkisiz hale getirmek, dost ve karde bölge halkn bunlarn bask ve zulmünden kurtarmak üzere 20 Ocakta balatlan Zeytin Dal Harekatnn baaryla sürdürüldüüne iaret edilen açklamada, anl tarihimiz ve kültürümüz gerei, harekatn planlama ve icrasnda sadece teröristler ve bunlara ait barnak, snak, mevzi, silah, araç ve gereçler hedef alnmakta olup, sivil/masum kiilerin ve çevrenin zarar görmemesi için her türlü dikkat ve hassasiyet gösterilmektedir. ifadesi kullanld.

Harekat kapsamnda kullanlan silah ve mühimmatlar dahil tüm faaliyetlerin Silahl çatma Hukukuna uygun ve meru zeminlerde yürütüldüünün alt çizildi.

- Yaralanan 117 asker görevlerine döndü

Zeytin Dal Harekatnda u ana kadar PKK/KCK/PYD-YPG ve DEA terör örgütü mensubu 3 bin 213 teröristin etkisiz hale getirildii bildirildi.

Terör örgütü mensuplar ile girilen çatmalarda bugüne kadar 42 askerin ehit olduu, 202 askerin yaraland belirtilen bilgilendirmede, yaralanan 117 askerin tedavilerinin tamamlanmasnn ardndan görevlerine döndüü açkland.

Bilgilendirmede, unlar kaydedildi:

Zeytin Dal Harekat, bölgede bar ve istikrar salamak üzere tüm teröristlere kar, ahlaki deerler ve uluslararas hukuk kurallar çerçevesinde en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar ayn azim ve kararllkla sürdürülecektir. Türk Silahl Kuvvetleri, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin hak ve menfaatlerini korumak, vatandalarnn can güvenliini salamak maksadyla, milli birliimizi ve bölünmez bütünlüümüzü hedef alan bata FETÖ/PDY/PKK/KCK/PYD-YPG ve DEA terör örgütü olmak üzere tüm terör örgütleriyle mücadelesini, yurt içi ve yurt dnda kesintisiz olarak en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar sürdürme azim ve kararllndadr.

Ana Sayfaya Git