Yaraları sarıyoruz!

Bağlar'daki saldırı da evleri zarar gören bin 16 aileye, iş yeri, ürünleri ve araçları zarar gören bin 664 esnafın yaraları sarılırken Vali Aksoy "Vatandaşlarımıza devletin sıcak elini uzatmaya devam edeceğiz" dedi.

Haberler 19.11.2016 - 09:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Babakanlkça, Diyarbakrn Balar ilçesinde PKKl teröristlerce bomba yüklü araçla gerçekletirilen saldrda, evleri zarar gören bin 16 aileye, i yeri, ürünleri ve araçlar zarar gören bin 664 esnafa, olay annda bölgede bulunup araçlar zarar gören 67 vatandaa toplam 5 milyon 392 bin 488 lira yardm yapld bildirildi.

Valilikten yaplan açklamaya göre, Balar ilçesinde 4 Kasmda bölücü terör örgütü mensuplarnca düzenlenen hain saldrda zarar gören vatandalara yönelik yardmlar devam ediyor.

Patlama sonucunda evleri zarar gören bin 16 aileye, i yeri, ürünleri ve araçlar zarar gören bin 664 esnafa, olay annda bölgede bulunup araçlar zarar gören 67 vatandaa toplam 5 milyon 392 bin 488 lira yardmda bulunuldu.

- Kalacak yeri olmayan aileler otellere yerletirildi

Vali Hüseyin Aksoy, bölücü terör örgütünce gerçekletirilen hain saldrda zarar gören vatandalarn yaadklar maduriyetleri gidermek adna Valilik tarafndan balatlan çalmalarn hzla devam ettiini bildirdi.

Patlamann yaand günden itibaren balatlan ve mesai mefhumu gözetmeksizin yaplan çalmalar sonucunda toplam bedeli 14 milyon 139 bin 459 lira olan ve 6 bin 473 dosyadan oluan hasar tespiti yaplmtr. ifadelerini kullanan Aksoy, bu kapsamda Babakanlkça Valilie gönderilen 5 milyon 392 bin 488 lira ödenein Balar Kaymakamlna aktarldn ve vatandalara ödenmeye balandn belirtti.

Ayrca merkez ve Balar Sosyal Yardmlama Vakfnca 4 bin 261 haneye toplam 1 milyon 590 bin 29 lira yardm yapldn aktaran Aksoy, patlama nedeniyle evi kullanlamayacak derecede hasar gören ve kalacak hiçbir yeri olmayan 11 ailenin çeitli otellerde misafir edildiini, masraflarnn Valilikçe karlandn kaydetti.

Ar hasarl olan çevik Kuvvet ube Müdürlüü ve Balar lçe Emniyet Müdürlüüne ait bina ile vatandalara ait 48 daireden oluan 2 binann ykldn, enkaz kaldrma çalmalarnn tamamlandn anlatan Aksoy, orta hasarl ve yklan binalar ile ilgili çalmalarn 5233 Sayl Kanun kapsamnda sürdürüldüüne dikkati çekti.

- Zarar gören derslikler onarld

Milli Eitim Müdürlüü bünyesinde kurulan kriz merkezinde yürütülen çalmalarda, 4 okulda 102 dersliin hasar gördüünün tespit edildiini bildiren Aksoy, hasar gören okullarn onarmlarnn hzl bir ekilde tamamlandna iaret etti.

Tüm okullarda eitim öretimin kesintisiz devam ettiini dile getiren Aksoy, Aile ve Sosyal Politikalar l Müdürlüü bünyesinde kriz masas oluturularak 3er meslek elemanndan oluan 10 ekip olmak üzere 30 meslek elemannn vatandalara, psiko-sosyal destek çalmalarna baladn aktard.

Hastanelerde tedavisi süren vatandalarn ziyaret edildiini anmsatan Aksoy, Bugün itibaryla 217 aile ziyareti gerçekletirilmitir. Bu ailelerden 132si kira yardm ve temel ihtiyaçlar konusunda Balar Sosyal Yardmlama Vakfna, 11i de psikolojik destek salanmas için Salk Bakanlna bal kurululara bildirilmitir. Eitimine devam edemeyen 11 örencimiz için l Milli Eitim Müdürlüüne bilgi verilmitir. dedi.

- Vatandalarmzn yannda olduk

Aksoy, sosyo-ekonomik yoksunluk içinde olduu tespit edilen 34 aile ile ilgili sosyo ekonomik destek çalmalarna balanldn belirterek, unlar kaydetti:

ehit olan 11 vatandatan 9 ehidimizin 2828 sayl Sosyal Hizmet Kanununa dayanlarak sosyal ve ekonomik destek hizmetlerinden faydalanmas için ilemler balatlmtr. Bizler devlet adna yaadmz terör olaynn izlerini silmek adna her zaman vatandalarmzn yannda olduk ve olmaya devam edeceiz. mkanlar dahilinde bütün vatandalarmza devletin scak elini uzatmaya devam edeceiz. Vatandalarmzn maduriyetini gidermek ve Diyarbakrn refah seviyesini yukarlara tamak adna çalmalarmz sürdüreceiz. Devletimiz vatandalarmzn güvenlii adna her türlü çalmay yapmaya ve önlemi almaya devam edecektir. Bundan hiç kimsenin üphesi olmasn.

Ana Sayfaya Git