Yaralı 2 polis şehit düştü!

Siirt'teki operasyonda şehit olan 2 polis için tören düzenlendi

Haberler 17.07.2020 - 09:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Siirtin Pervari ilçesi krsalndaki operasyonda Deirmenta Tepe bölgesinde teröristlerle çkan çatmada ehit olan 2 özel harekat polisi için tören düzenlendi.

2 POLS EHT OLDU

Siirt l Jandarma Komutanlnca gerçekletirilen ehit Jandarma Astsubay çavu Celal Özcan 2020-23 Operasyonu kapsamnda, önceki gün Deirmenta Tepe bölgesinde örgüt üyeleriyle scak temas saland. çkan çatmada 2si ar olmak üzere 4 Polis Özel Harekat personeli yaraland. Yaral polisler helikopterle bölgeden alnarak rnak Askeri Hastanesine sevk edildi. Ar yaralanan Anl Kemal Kurtul (29) ve Muhammed Demir (31) hastanede yaplan müdahaleye ramen kurtarlamayarak, ehit old.

CENAZE TÖREN

ehit polisler Kurtul ve Demirin (31) Türk bayrana sarl naalar, Siirt Devlet Hastanesinden alnarak törenin yaplaca l Emniyet Müdürlüü bahçesine getirildi. ehitlerin Türk bayrana sarl naalar katafalka konuldu.

Törene, çileri Bakan Süleyman Soylu, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Akta, Siirt Valisi ve Belediye Bakan Vekili Osman Hacbektaolu, Batman Valisi Hulusi ahin, l Emniyet Müdürü Saruhan Kzlay, rnak Jandarma Bölge Komutan Tümgeneral Ahmet Hacolu, Van Jandarma Asayi Kolordu Komutan Tümgeneral Hac lba, l Jandarma Komutan Tugeneral Hüseyin Hilmi Atabay, Cumhuriyet Basavcs Muhammed Yasin Babay, Siirt Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Nihat ndak, l Müftüsü Vehap Kapcolu, kurum temsilcileri, askeri erkan ve ehit aileleri katld.

ehitlerden Kurtulun 6 aylk kz Öykü, Demirin 22 aylk kz Afra da tören alanna getirildi. Bakan Soylu ve Emniyet Genel Müdürü Akta, ailelere basal diledi.

VATAN SA OLSUN

Cenazelerin tören alanna getirilii srasnda selam duran ehit Demirin ei Hilal Demir Bakan Soyluya Vatan sa olsun. dedi.

Törende sayg duruunda bulunuldu, stiklal Mar ve ehitlerin öz geçmileri okundu. l Müftüsü Vehap Kapcolunun okuduu duann ardndan Bakan Soylu, Siirt Valisi Hacbektaolu ve silah arkadalar tarafndan omuz verilen ehitlerin cenazesi tekbirler eliinde ambulansa tand.

Bu srada ehit ei Hilal Demir, Gurur duyuyorum seninle. O çok istediin mertebeye ulatn. Ben de senin izinden geleceim. ifadelerini kulland. ehit Demirin cenazesi memleketi Sivasa, ehit Kurtulun naa ise Hataya uurland. ehitler baba ocaklarnda, ikindi vakti klnan cenaze namazlarnn ardndan törenle topraa verildiler.

Ana Sayfaya Git