Yaralı asker şehit oldu!

Eren-7 Operasyonunda çatışmada yaralanan asker şehit oldu.

Haberler 22.10.2021 - 10:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanl, Tuncelide Eren- 7 Operasyonunda yaralanan Jandarma Uzman çavu Burak Tortumlunun hastanede yaplan tüm müdahalelere ramen kurtarlamayarak ehit olduunu açklad.

çileri Bakanlndan yaplan açklamada, Tuncelide Eren-7 Operasyonunda yaralanan ve hastanede tedaviye alnan Jandarma Uzman çavu Burak Tortumlunun tüm müdahalelere ramen kurtarlamayarak, ehit olduu kaydedildi.

ASKER EHT OLDU

Açklamada, ehidimize Cenab- Allahtan rahmet, ailesi ve yaknlarna basal diliyoruz. Milletimizin ba sa olsun denildi.

Ayrca Tortumluyu ehit eden ve operasyonda etkisiz hale getirilen teröristin, terörden arananlar listesinin gri kategorisinde yer alan, Kurtay erzan kod adl Hayrettin Güne olduu belirtildi.

ACI HABER ALEYE ULATI

ehit uzman çavu Tortumlunun ehadet haberi, Erzurumun Yakutiye ilçesindeki Kurtulu Mahallesinde oturan ailesine askeri yetkililerce verildi. çocuklarnn ehit olduunu örendikten sonra büyük üzüntü yaayan aile, askerlerce teskin edildi. ehidin evine ve mahalleye büyük Türk bayraklar asld, ailenin yaknlar da acy paylamak üzere ehidin baba evine geldi.

Mahallede 112 Acil Salk hazr bekletilirken, Erzurum Büyükehir Belediyesi ekipleri de taziye çadr kurdu. Evli ve 1 yanda çocuu olan ehit Tortumlunun, 3 gün önce geldii Erzurumda bir yaknn cenazesine katlp ardndan görev yeri Tunceliye döndüü örenildi. Tunceli 2. Jandarma Komando Özel Harekat Tabur Komutanlnda sözlemeli shhiyeci uzman çavu olan Tortumlunun, 2017 ylnda bu göreve balad belirtildi.

OPERASYONLAR SÜRÜYOR

Tunceli Valilii de sosyal medya hesabndan paylat basal mesajnda, u ifadelere yer verdi:

2 teröristin etkisiz hale getirildii Eren-7 Operasyonunda ar yaralanan kahraman jandarmamz Burak Tortumlu ehit olmutur. ehidimizin ruhu ad, cennet makam ali olsun. Operasyonlarmz kararllkla devam edecektir. Bamz sa olsun

EPDN KANI YERDE KALMADI

Tunceli krsal Mercan Dalar mevkiinde l Jandarma Komutanlnca sürdürülen Eren-7 Operasyonunda çkan çatmada yaralanan Tortumlu, silah arkadalarnca helikopterle bölgeden alnm, Erzincandaki Mengücek Gazi Eitim ve Aratrma Hastanesinde kaldrlmt. Tortumlu, yaplan müdahaleye ramen kurtarlamamt. çkan çatmada Tortumluyu ehit eden ve Terörden Arananlar Listesinde gri kategoride yer alan Kurtay erzan kod adl Hayrettin Günein de yer ald 2 terörist ölü ele geçirilmiti.

Ana Sayfaya Git