Yarasalar kol geziyor

Evleri istila ettiler, korkudan uyuyamıyorlar

Haberler 09.07.2018 - 09:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

rnakn Beytüebap ilçesine bal Baaran köyünde yarasalarn evlerini istila ettii vatandalar korkudan uyuyamyor. Köylüler, yarasalarn doal ortamlarna götürülmesini istiyor.

Beytüebap ilçesine bal Baaran köyünde çok sayda ev yarasalarn istilasna urad. Evlerin çat ve kirilerinde yuva yapan yarasalar vatandalar ürkütüyor. Gece çkardklar sesten ve korkudan uyuyamadklarn belirten köylüler, yarasalarn doal ortamna götürülmesini istiyor.

KORKUTAN YARASALAR

Köylülerden Faruk Temel, yarasalarn yuva yaptklar yerlerden akam çktklarn ancak daha sonra tekrar geldiklerini belirterek, Yaklak bir haftadr evimizin kiri ve balkon ksmnda yuva yapm olan yarasalar var. Geceleri uyuyamyoruz. çok ses çkaryorlar, çok rahatsz edici bir durum. Geçen gün saydk 38e yakn yarasa var evimizde. imdi daha da artm durumdalar. Maaralara gitmeleri gerekirken evleri istila ettiler. Bulunduklar yerlerde kovup gaddarlk da yapmak istemiyoruz. Geceleri avlanmaya çkyorlar gündüzleri çok oluyorlar dedi.

Tahir Akko adnda bir vatanda ise evin kapsnda biriken yarasalar yüzünden içeri giremediklerini belirtti.

Can Temel adnda bir çocuk ise, evin önünde oynamaya korktuklarn anlatarak, yarasalarn doal ortamna götürülmelerini istedi.

Ana Sayfaya Git