Yargıda FETÖ operasyonu!

FETÖ'nün hakim-savcı aday adaylarına ikinci operasyon: 38 gözaltı kararı...

Haberler 07.04.2018 - 10:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

stanbul Cumhuriyet Basavclnn FETÖnün hakim-savc aday adaylarna yönelik yürüttüü soruturma kapsamnda ikinci dalga operasyonu balad. 13ü avukat olmak üzere 38 kii hakknda 18 ilde e zamanl operasyonlar düzenleniyor. Soruturma kapsamnda örgütün hakim ve savc adaylarn nasl hazrladklarna ilikin önemli detaylar ortaya çkt.

stanbul Cumhuriyet Basavcl tarafndan FETÖnün hakim-savc aday adaylarna yönelik yürütülen soruturmada yeni bir operasyon balatld. 13 avukat olmak üzere 38 kii hakknda gözalt ve yakalama karar çkarld. üphelilerin gözalt ve yakalama ilemleri için stanbul merkezli 18 ilde bu sabah operasyonlar düzenleniyor. Ayn soruturma kapsamnda, örgütün hakim-savc çalma evlerine yönelik 16 Martta yaplan 30 ilde yaplan operasyonlarda hakknda gözalt karar bulunana 68 üpheliden 48i yakalanmt.

ÖRGÜTÜN HAKM SAVCI ADAYLARININ NASIL HAZIRLANDIKLARI ORTAYA çIKTI

Soruturma kapsamnda çarpc detaylar ortaya çkt. FETÖnün hakim-savc çalma evlerinin tedbirli ve tedbirsiz diye ikiye ayrld, kira kontratnn kura ile belirlenen kiinin üzerine yapld belirlendi. Tedbirli evlerde cep telefonu ve internetin yasak olduu, d dünya ile temaslarnn kesildii kaydedildi. Bu tür evlerde bulunan sabit telefon hatlarndan belirli zamanlarda sadece aileleri ile görütükleri belirtildi. Umut vadeden hakim ve savc olacana kesin gözüyle baklan bireylerin ne pahasna olursa olsun peinin braklmad, gerekirse tehdit mekanizmalarnn devreye sokulduu tespitlerine yer verildi.

ÖRGÜT ç EVLLKLERDE KAST SSTEM UYGULANDI

Her örgüt evinin bir kod isminin olduu belirlendi. Dier terör örgütlerinde olduu gibi burada da, örgüt elemanlar sosyal hayattan uzaklatrlarak radikallemeleri salanmaya çalld. Örgüt üyelerinin fotoraflar ablalar tarafndan alnarak katalog yapld ve örgüt içinden biriyle evlendirildikleri belirlendi. Evliliklerde kast sistemi uyguland. Örgütsel seviyesi ayn olanlarn birbirleriyle evlenmelerine izin verildii, meslekta, memleket, ak gibi kriterlerin baz alnmad kaydedildi.

KURANA EL BASTIRILARAK GZLLK YEMN ETTRLD

Soruturma kapsamnda tedbirli evlerde kalanlara bir de yemin ettirdikleri belirlendi. Kurana el bastrlarak yaplan yeminde unlar söyledikleri belirlendi; Bu evden kimseye bahsetmeyeceime, evde bulunan dier kiilerden kimsenin haberi olmayacana eve getirilen soru bankalar hakknda hiçbir ekilde konumayacama, evin yerini hiç kimseye söylemeyeceime namusum ve erefim üzerine yemin ederim

FETTULLAH GÜLENDEN BURUNLARINDAN KAN GELENE KADAR DERS çALISINLAR TALMATI

Fetullah Gülenin bu evlerde kalanlara çok önem verdii deerlendirildi. Gülenin, Burunlarndan kan gelene kadar ders çalsnlar eklinde talimat verdii kaydedildi.

HAKM-SAVCI OLURSANIZ ADLYEDE NAMAZ KILMAYIN

Yine örgütün üst düzey yöneticileri tarafndan bu evlerde kalanlara verilen talimatta da, Hakim-savc olduunuzda, çaltnz adliyelerde namaz klmayacaksnz. Tuvalette klozete oturup namaz klacaksnz. Asker abileriniz de böyle yapyor. Sahte kokteyller düzenliyor. Alkol alyorlar denildii belirtildi.

Örgüt elemanlarndan geçmi hayatlaryla ilgili senaryolar uydurmalar istendi. Senaryolarn örgüt ablalar tarafndan kontrol edildii, ileride FETÖcü olduklarna dair bir üphe elde edilirse, FETÖden nasl nefret ettiklerine dair hazrladklar senaryolarn devreye sokulmas istendi.

Ana Sayfaya Git