Yargıda görevde yükselme kararı

Çeşitli derecelerdeki görev sürelerini tamamlayan hakim ve savcıların isim listelerinden oluşan HSK kararları Resmi Gazete'de yayımlandı

Haberler 14.05.2020 - 00:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çeitli derecelerdeki görev sürelerini tamamlayan adli yarg hakimi, cumhuriyet basavcs ve savclar ile idari yarg hakimlerinin isim listelerinden oluan Hakimler ve Savclar Kurulu (HSK) kararlar Resmi Gazetede yaymland.

HSK kararlarnda, birinci dereceye yükselmi olup 30 Nisan 2020 tarihi itibaryla birinci snfa ayrlma incelemesine tabi tutulacak adli yarg hakim, cumhuriyet basavc ve savclar ile idari yarg hakimlerinin adlarndan oluan listelere yer verildi.

Nisan 2020 döneminde birinci dereceye yükselme incelemesine girecek olanlar listeye dahil edilmedi.

LSTEDE SM OLMAYANLAR HSKYE BAVURABLECEK

Birinci dereceye yükseldikleri ve sürelerini bitirdikleri halde listede isimlerini göremeyenler, yaym tarihinden itibaren bir ay içinde HSKye yazl bavuruda bulunmak suretiyle durumlarnn incelenmesini isteyebilecek.

HSKnin bir baka kararnda, 2802 sayl Hakimler ve Savclar Kanununun 21inci maddesine göre 2 yllk yükselme sürelerini aldklar aylkta Nisan 2020 dönemi sonuna kadar bitiren adli yarg hakim, cumhuriyet basavc ve savclar ile idari yarg hakimlerinin adlarnn bulunduu listeler de yaymland.

Ana Sayfaya Git