Yargıda yasa dışı örgütlenmelere izin vermeyeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Diğer kurumlarımız gibi yargımızın içinde de kamplaşmalara, hizipleşmelere hele hele yasa dışı örgütlenmelere kesinlikle izin vermeyeceğiz." dedi.

Haberler 16.10.2018 - 15:01 Son Güncelleme : 16.10.2018 - 15:17

Türkiye Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Betepe Millet Kongre ve Kültür Merkezinde Hakim ve Cumhuriyet Savcs Kura Töreninde konutu.

Cumhurbakan Erdoan, konumasnda, (FETÖ) Terör örgütünün dier kurumlarmzdaki uzantlar gibi adalet tekilatmzdaki militanlarnn da kökünü kazyoruz. Kazdk demiyorum, kazyoruz. Daha var. ifadelerini kulland.

Erdoan, Ball devlete olmayacak, adna hüküm verdii milletine hizmet için çalmayacak, tek ölçüsü hukuk ve adalet olmayacak hiç kimseye o kutsal çat altnda yer yoktur. dedi.

Bize u veya bu ahsn, grubun, ekibin emrinde deil sadece ve sadece devletinin, milletinin emrinde, kanunlarn gösterdii istikamette görev yapacak hakimler, savclar, adliye personeli lazm. ifadelerini kullanan Bakan Erdoan, Bu ülkenin her bir vatanda, adliye kapsndan girdiinde hukuk önünde hakkn alacan biliyorsa, ite o zaman hep birlikte huzur-u kalple hayatmza devam edebiliriz. eklinde konutu.

Yargda yasa d örgütlenmelere kesinlikle izin vermeyeceiz

Erdoan, Dier kurumlarmz gibi yargmzn içinde de kamplamalara, hiziplemelere hele hele yasa d örgütlenmelere kesinlikle izin vermeyeceiz. dedi.

Af teklifi

Af teklifi ile ilgili olarak Bakan Erdoan, Milletin yüreini yakan kiilerin, adliyelerin bir kapsndan girip dierinden çkmasna yol açmayacak bir çerçeveyi oturtmamz gerek. Bakanlmz bu konudaki hazrlklarn sürdürüyor. bilgisini vererek, Arkadalarmzdan gündeme getirilen af tartmasyla uramak yerine hem içeriin hem uygulamann maeri vicdana uygun hale getirilmesi yönünde bir çalma balatmalarn istedim. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git