Yargıtay 12 hukuk, 12 ceza dairesi olarak görev yapacak

Yargıtayda bir hukuk ve üç ceza dairesinin kapatılmasıyla, temyiz mahkemesinin 12 hukuk ve 12 ceza dairesi olmak üzere 24 daireden oluşturulmasına yönelik çalışmalar tamamlandı.

Haberler 23.06.2021 - 00:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yargtay Birinci Bakanlk Kurulu, 6723 sayl Dantay Kanunu ile Baz Kanunlarda Deiiklik Yaplmasna Dair Kanun ile Yargtay Kanununa eklenen geçici 15. madde uyarnca, kapanacak dairelerin saptanmas ve daireler arasndaki i bölümünün yeniden belirlenmesi amacyla topland.

Toplantda, 1 Temmuzdan itibaren geçerli olmak üzere 16. Hukuk Dairesinin kapatlmasna, dairenin ilerinin 1. ve 8. Hukuk Dairelerine devrine karar verildi.

Kararda ayrca, Yargtay 14, 15 ve 19. Ceza Dairelerinin de kapatlmas ve görevlerinin de dier dairelere devri kararlatrld.

CEZA DARELER DET

Kurul tarafndan, yüksek yargçlar ilk derece mahkemesi sfatyla yarglayan Yargtay 9. Ceza Dairesinin bu görevinin, Yargtay 16. Ceza Dairesine verilmesine hükmedildi. Söz konusu dairenin tefecilik ve görevi kötüye kullanma suçlarna ilikin ilerini inceleme görevi ise 5. Ceza Dairesine devredildi.

Yargtay 9. Ceza Dairesine de kapatlan 14. Ceza Dairesinin bakt davalar verildi.

Yargtay Birinci Bakanlk Kurulunca, kapatlan daireler nedeniyle baz dairelerin isimlerinde de deiiklie gidildi.

Buna göre, darbe giriimi ve örgüt üyelikleri dosyalarna bakan 16. Ceza Dairesinin ad, 3. Ceza Dairesi olarak, 15. Hukuk Dairesinin ad 6. Hukuk Dairesi olarak, 14. Hukuk Dairesinin ad da 7. Hukuk Dairesi olarak deitirildi.

Kurul tarafndan ayrca, dier baz daireler arasndaki i bölümü ve görevlere ilikin de deiiklikler yapld.

Yaplan deiikliklerle, Yargtayn 12 hukuk ve 12 ceza dairesi olmak üzere 24 daireden oluturulmas kapsamndaki çalmalar tamamland.

Yargtay Birinci Bakanlk Kurulu, baz dairelerin daha önce kapatlmasna ya da birletirilmesine karar vermiti.

Ana Sayfaya Git