Yargıtay Başkanı: Yargının sorunlarını Cumhurbaşkanımıza ilettik

Afyonkarahisar Valiliği'ni ziyaret eden Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca, "Yargının sorunlarını Cumhurbaşkanımıza, devletin en yüksek makamına iletme fırsatı bulduk" dedi.

Haberler 08.01.2022 - 11:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yargtay Bakan Mehmet Akarca, Yargtay Bakanlar Kurulu Toplants için Afyonkarahisara geldi. Akarca, Afyonkarahisar Valisi Gökmen çiçeki makamnda ziyaret etti. Ziyarette konuan Akarca, 2021 yl deerlendirmesinin yaplaca toplant için Afyonkarahisara geldiklerini söyledi. Gazetecilerin, Toplantda yarg reformu hakknda görüme yaplacak m? sorusuna cevap veren Akarca, unlar söyledi:

Adalet Bakanl, yarg reformu çalmalarna devam etmektedir. Bunun en önemli paydalarndan biri de Yargtaydr. Yargtay da yarg reformuna uygun olarak süreçlere devam etmektedir. 46 daireli Yargtaydan, 24 daireli Yargtaya geçi yapld. Yargtaydaki i yükü istinaf mahkemelerinin devreye geçmesiyle her geçen gün biraz daha azalmaktadr. Yargnn sorunlar var ve bu sorunlarn çözümü noktasnda devletimizde, hükümetimizde, bizde çözüm iradesi var. Bu irade içerisinde gerekli tüm çabay bütün meslektalarmzla yerine getirme gayretindeyiz diye konutu.

YARGININ SORUNLARINI CUMHURBAKANIMIZA LETTK

Yarg mensuplarnn sorununu Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoana iletme ans bulduklarn aktaran Akarca, Elbette yarg mensuplarnn sorunlar, çözümü tartlmaktadr. Dün Cumhurbakanmz Recep Tayyip Erdoann ev sahipliinde yüksek yarg bakanlar, yürütme bakan ve yasama organ bakan olarak hepimizi davet etti. Yargnn sorunlarn Cumhurbakanmza, devletin en yüksek makamna iletme frsat bulduk. çok geni kapsaml, verimli ve çok yararl bir toplant gerçekletirdiimizi söyleyebilirim dedi.

Ana Sayfaya Git