Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı aday tespiti 12 Mayıs'ta yapılacak

Yargıtay Başkanlığına seçilen Mehmet Akarca'nın yerine yeni başsavcı için Yargıtay Büyük Genel Kurulunca yapılacak oylamada en çok oy alan beş adayın ismi sıralı liste halinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacak

Haberler 07.05.2020 - 00:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yargtay Bakanlna seçilen Mehmet Akarcadan boalan Yargtay Cumhuriyet Basavcl için 12 Maysta oylama yaplacak.

Yargtay Konferans Salonunda yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri arasnda yaplacak seçim için u ana kadar yedi kii adayln açklad.

Türkiye genelindeki FETÖnün darbe giriimine ilikin davalarn temyiz incelemesini yapan Yargtay 16. Ceza Dairesinin Bakan Eyüp Yeil de adaylar arasnda yer alyor.

Bakan Yeilin yan sra 14. Ceza Dairesi Bakan Bekir ahin, 11. Ceza Dairesi Bakan Ali hsan Öztekin, 3. Ceza Dairesi Bakan Osman Atalay, 2. Ceza Dairesi Üyesi Mehmet Akif Önda, 5. Ceza Dairesi üyesi Veli Dalgal, 8. Ceza Dairesi Üyesi Alper Yükselen Bikirli Basavclk için aday oldu.

CUMHURBAKANI ERDOAN SEçECEK

Yargtay Cumhuriyet Basavcs, Yargtay Büyük Genel Kurulunun kendi üyeleri içinden gösterecei adaylar arasndan cumhurbakan tarafndan seçiliyor.

lk oylamada en çok oy alan 5 üye aday gösterilmi saylyor. Aday tespiti için yaplan oylamada, oylarn eitlii nedeniyle beten fazla aday belirlenmesi halinde eit oy alan adaylardan Yargtay üyeliinde kdemli olan, kdem eitlii halinde ise yal olan aday gösterilmi saylarak 5 aday tespit ediliyor.

Böylelikle belirlenen be adayn ismi sral liste halinde Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoana sunulacak. Erdoan, 15 gün içinde adaylardan birini Yargtay Cumhuriyet Basavcs olarak seçecek.

Cumhurbakan, sralamaya ve aldklar oya bakmadan sunulan be adaydan birini Yargtay Cumhuriyet Basavcs seçebiliyor.

Yeni seçilecek basavc, ya haddinden emekliye ayrlmazsa 4 yl görev yapacak.

Ana Sayfaya Git