Yargıtay taciz saydı

Yargıtay, 'WhatsApp' uygulamasından gönderilen 'Slm seni ve kalbini nasıl kazanabilirim' mesajının cinsel taciz suçu oluşturduğuna hükmetti.

Haberler 08.08.2020 - 00:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mesajlama uygulamas WhatsApp üzerinden gönderdii Slm seni ve kalbini nasl kazanabilirim mesaj nedeniyle hakknda kamu davas açlan sana kiilerin huzur ve sükununu bozma suçundan hapis cezas verildi.

Asliye Ceza Mahkemesinin verdii hükmün temyizi üzerine dosyay görüen Yargtay 18inci Ceza Dairesi, dikkat çeken bozma karar ald.

TACZ SAYDI

Sann olay tarihinde gönderdii Slm seni ve kalbini nasl kazanabilirim mesajn, Türk Ceza Kanununun (TCK) 105/1 ve 105/2-d maddesine uyan cinsel taciz suçunu oluturduu gözetilmeden kiilerin huzur ve sükununu bozma suçundan hüküm kurulmas nedeniyle yerel mahkemenin verdii karar bozuldu.

Kararda ayrca sank hakknda cinsel taciz suçundan kamu davas açld, sann eyleminin soruturma aamasnda uzlama kapsamnda olmad ancak yaplan yarglama sonucu sann eyleminin uzlatrma kapsamna giren kiilerin huzur ve sükununu bozma suçu olarak kabul edildii hatrlatld. TCKnn 253üncü ve 254üncü maddeleri uyarnca uzlama hükümlerinin uygulanmas gerektiine iaret edilen kararda, sann hukuksal durumunun bu hükümlerin sonucuna göre belirlenmemesi, bozma kararna gerekçe gösterildi.

Ana Sayfaya Git