Yarım asırlık kan davası barışla sonuçlandı

Bitlis'te, Başak ve Akburak aileleri arasında 50 yıl önce başlayan kan davası, yapılan girişimler sonucu barışla sona erdi.

Haberler 26.04.2017 - 08:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bitlisin Güroymak ilçesindeki Baak ailesi ile Tatvan ilçesindeki Akburak aileleri arasnda bir kiinin ölümüyle balayan kan davas, Bitlis Valisi Ahmet çnar, Tatvan Kaymakam Mehmet Ali Özkan, Tatvan Belediye Bakan Fettah Aksoy ve kanaat önderlerinin giriimi sonucu barla sonuçland.

Tatvandaki bir otelin toplant salonunda düzenlenen bar töreninde konuan Vali çnar, gerçekletirdikleri barla eytan yendiklerini söyledi.

YARIM ASIRLIK KAN DAVASI

çnar, bu tür olaylarn, dümanlklarn, gönülleri kapatmaktan ziyade yakp kül ettiini vurgulayarak öyle konutu:

Bu tür hadiseler yaand vakit ne ibadetlerin, ne oruçlarn, ne namazlarn, ne sokan, pazarn, çarnn tad kalmyor. Bir insan haksz yere öldürmek bütün insanl öldürmü olmak gibidir. Siz birbirinizi sevmiyorsanz kamil ve mümin olamazsnz. Ben gönül rahatlyla unu ifade etmek istiyorum. Bu toplanty, bugüne kadar yapm olduumuz toplantlarn, bir arada bulumalarn en hayrls olarak deerlendiriyorum. Burada bu bar vesilesiyle Kuran- Kerim okundu, hadis ve ayetlerle örnekler verildi. Ve çok ükür ki bir husumet daha barla noktaland.

Tatvan Belediye Bakan Fettah Aksoy da ailelerin barmasndan duyduu memnuniyeti dile getirerek Bunlar bizim için gerçekten güzel ve özel örneklerdir. Bizim için örnek olan Peygamber Efendimizin bugün bir sünnetini yerine getirmi olmaktr. Dolaysyla bugün her iki ailenin mutluluk ve barla neticelenen törenine ahitlik ettik. Allah vesile olanlardan ebediyen raz olsun. nallah bir daha bu tür hadiseler yaanmaz ve bu bar akdi dier tüm husumetlerin de barla neticelenmesine vesile olur. eklinde konutu.

Konumalarn ardndan iki aile üyeleri tokalap birbirlerine sarldktan sonra bar yemini ederek Kuran- Kerimin altndan geçti.

Törene, kurum amirleri, kanaat önderleri, ilçenin ileri gelenleri, STK temsilcileri, husumetli aile bireyleri ve vatandalar katld.

Ana Sayfaya Git