Yarınlar için Kahramanlar

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Bu coğrafya büyük kahramanlar yetiştirdi. Gelecekte biz onların yetiştirilmesinin önündeki engelleri hiçbir zaman kabul etmeyeceğiz. Bu coğrafyaya, bu ülkeye hizmet edecek kahramanları yine Diyarbakır yetiştirecek." dedi.

Haberler 10.12.2016 - 09:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakan Klç, Diyarbakrdaki temaslar kapsamnda, baz sivil toplum kuruluu temsilcileri, baarl sporcular ve baz spor kulüplerinin temsilcileri ile bir otelde düzenlenen Gençlik ve Spor Bulumas programnda bir araya geldi.

Burada konuan Klç, bakanlklarnn görev alanna giren ve dier çalmalarn yerinde görmek için mesai arkadalaryla birlikte kenti ziyaret ettiklerini söyledi.

Kente verimli bir ziyaret gerçekletirdiklerini aktaran Klç, daha önce kendisini Ankarada ziyaret eden Diyarbakr Valisi Hüseyin Aksoyun kentteki spor tesisleri ve alanlarla ilgili hazrlad raporu kendisine sunduunu ve bunun için de 16 milyon yatrm gerektiren projelerin yer aldn ifade etti.

Klç, sözlerini öyle sürdürdü:

Tabii ki Diyarbakrmza helal olsun, çünkü Diyarbakrmz bizim için en önemli ehirlerimizden birisi. Tüm illerimiz, vilayetlerimiz önemli ama Diyarbakrn önemi tabi bakalarnn önem atfettii gibi bir ayrm anlamnda deil bizim için önemi. Bizim için Diyarbakrn önemi tarihinden ve medeniyetin ald güçten dolay, ülkemizin geçmiinden, medeniyetimizin köklerinden ve ayn zamanda Diyarbakrn kendi içerisindeki ortaya koymu olduu tarihinden kaynaklanan bir önemi var bizim için.

Türkiyedeki her ilin her karna gitmek, her kar toprana ve her bölgesine hizmet götürmek, vatandaa, millete hizmet etmek gibi bir dertlerinin olduunu anlatan Klç, Sayn Cumhurbakanmzn derdi budur, dertlenmesi bundandr. Sayn Babakanmzn kousu bundandr. ifadesini kulland.

- Bütün bu corafyalardan çanakkalede ehit olmu ecdadmz göreceksiniz

çanakkale ehitliinde bugün snrlarmz içerisinde olmayan bölgelerden de ehitlerin yattn anmsatan Klç, Suriyedeki savaa dikkat çekti.

Suriye konusunda dertlerinin toprak olmadn vurgulayan Klç, Bize Suriyede ne iiniz var diyenler var. Böyle sorular soruyorlar. çanakkale ehitliine gidin de bizim Suriyede kardelerimize niye destek verdiimizi, mültecileri niye ülkemizde arladmz, üç milyona akn mülteci. te oradaki, ehitlikteki o illere bakarak görün. Orada Halepi, am, Üsküpü, Selaniki, Mostar ve Saraybosnay göreceksiniz. Bütün bu corafyalardan çanakkalede ehit olmu ecdadmz göreceksiniz. Cumhurbakanmz söyledi. Bizim derdimiz toprak almak deil. Medeniyetimizin beii olan ve kardeimiz olan bu insanlara destek olmak bizim iimiz. diye konutu.

Klç, Diyarbakra, Türkiye Cumhuriyetinin gücüyle yaplan yatrmlarla ilgili birilerinin Bunlar Avrupa Birliinden gelen fonlarla yaplyor iddiasnda bulunduunu hatrlatarak, öyle dedi:

Elinize, dilinize, gözünüze dursun. Gözlerimizin içine baka baka nasl yalan söylüyorsunuz. Nasl böyle bir ey söyleyebilirsiniz. 14 ylda AK Parti zamannda Diyarbakra yaplan yatrmlar 26 milyar. Eski parayla 26 katrilyon. Bu yatrmlar bu ülkenin seçilmi hükümeti ve o hükümetin bandan olan babakan imdiki cumhurbakan ve imdiki babakan yapt.

- Diyarbakra 150 milyonluk stadyum

Diyarbakrda Kredi Yurtlar Kurumunun 7 bin 800 kiilik kapasitesi bulunduunu ve devam eden yatrmlarla bu saynn artacan belirten Klç, kentte yapm süren 150 milyon maliyetli stadyuma iaret ederek, kimin Diyarbakra ne yatrm yaptnn beli olduunu dile getirdi.

Klç, Diyarbakr Büyükehir Belediyesi ile bir spor yatrm yapma karar aldklarn bildirerek, Biz imdi belediye ile rahatlkla bunu yapabiliyoruz. çünkü biliyoruz ki ayracamz kaynaklar millete gidecek, Diyarbakrlya gidecek. Baka yerlere gitmeyecek. dedi.

Bu milletin mayasnda birlik ve kardelik olduuna vurgu yapan Klç, bu kente fitne ve ayrl sokmaya çalanlara ziyaretleri ile gereken cevab verdiklerini kaydetti.

Klç, konumasn öyle tamamlad:

Devletimize kar yaplan ihaneti asla affedecek deiliz. Sorumluluumuzun da farkndayz. Herkeste neyle ve neye kar mücadele ettiimizi iyi bilsin. Aramza fitne ve nifak sokmaya çalanlar biz asla ve asla müsade etmeyeceiz. Bu topraklar büyük kahramanlar gördü. Bu corafya büyük kahramanlar yetitirdi. Gelecekte biz onlarn yetitirilmesinin önündeki engelleri hiçbir zaman kabul etmeyeceiz. Bu corafyaya, bu ülkeye hizmet edecek kahramanlar yine Diyarbakr yetitirecek.

Ana Sayfaya Git