Yasak alışverişi!

Diyarbakırlılar yasağın erkenden duyurulmasından dolayı alışverişini rahat yapıyor

Haberler 18.04.2020 - 00:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanl tarafndan ikinci hafta sonu sokaa çkma yasa, dün gece yarsndan itibaren 17-19 Nisan tarihleri arasnda 30 Büyükehir ve Zonguldak il snrlar içerisinde tekrardan uygulamaya girecei kamuoyuna günler önce paylalmt.

Bu kapsamda Diyarbakrda dün gece yarsndan sonra geçerli olacak yasak öncesi vatandalar temel ihtiyaçlarn karlamak için semt pazarlar, marketler ve frn gibi yerleri youn bir ekilde kulland.

Semt pazarnda hafta sonu yasandan dolay alveriini yapan vatandalarn çounun sosyal mesafeye uymad, maske ve eldiven kullanmad görüldü.

Geçen hafta sokaa çkma yasann, ksa bir süre kala duyurulmasnn yanl olduunu belirten Diyarbakrllar, bu hafta için hafta sonu sokaa çkma yasann günler öncesinden bilgisinin kamuoyuyla paylalmasndan dolay temel ihtiyaçlar ve meyve-sebze gibi ihtiyaçlarn younluk yaamadan rahat bir ekilde giderebildiklerini söyledi.

HAFTA SONU UYGULANACAK YASAKTAN DOLAYI ALIVERM YAPMAK çN PAZARA GELDM

Hafta sonu yasan günler öncesinden açklanmasn doru bulduunu belirten Abdurrezzak Elhazar, Hafta sonu uygulanacak yasaktan dolay alveriimi yapmak için pazara geldim. Sosyal mesafeye uyarak alveriimi yapyorum. Geçen hafta sokaa çkma yasa ilan saati yanlt. Zaten çileri Bakan Süleyman Soylu istifa ederek hatasn kabul etti. Ama u an erkenden hükümet tarafndan ilan edilmesi güzel oldu. çünkü rahat rahat yapabiliyoruz. Ayrca hafta sonu uygulanacak yasaklardan memnunum. Yasan sadece hafta sonu deil de sürekli olmasn isterdim. ifadelerini kulland.

HAFTA BAINDA SOKAA çIKMA YASAININ LAN EDLMES DAHA MANTIKLI OLDU

Semt pazarnda fiyatlarn yüksek olduunu belirten Mehmet Akduman, u an gördüünüz gibi vatandalar pazarda youn bir ekilde alveriini yapyor. Maalesef fiyatlar çok yüksektir. Hafta banda sokaa çkma yasann ilan edilmesi daha mantkl oldu. çünkü vatandalar bu ekilde hazrln önceden yaparak geçen haftaki younluun yaanmasna neden olmuyor. dedi.

BU HAFTA ERKENDEN SÖYLENLD çN ALIVERMZ RAHAT BR EKLDE YAPIYORUZ

Sokaa çkma yasan önceden bildikleri için tedbirli davrandklarn belirten Eyüp Dou, bu durumdan dolay alverilerini rahat bir ekilde yaptklarn söyledi.

Dou, konumasna öyle devam etti: Sokaa çkma yasandan dolay sebze ve meyve ihtiyacmz için alverie çktk. Alveri yaparken salmz korumak için maskelerimizi takyoruz. Sosyal mesafeyi elimizden geldiince kurmaya çalyoruz ama gördüünüz gibi millet iç içedir. Geçen hafta 2 saat kala sokaa çkma yasa ilan edildii için istenilmeyen bir younluk olumutu. Fakat bu hafta erkenden söylenildii için alveri ve ihtiyaçlarmz rahat bir ekilde yapyoruz.

GEçEN HAFTA BU DURUMU FIRSATA çEVREN ESNAF DA OLDU

Geçen hafta ksa bir süre önce yasan ilan edilmesini frsata çeviren esnafn olduunu belirten Hüsniye Baytimur, Yasak öncesi erzak ihtiyacmz giderdim. u an da gördüünüz gibi semt pazarna gelerek domates, biber, salatalk, patates ve yeillik gibi ihtiyaçlarm için alveri yaptm. Bu haftaki sokaa çkma yasann önceden duyurulmas çok iyi oldu. çünkü geçen hafta yasan ksa bir süre kalarak duyurulmasndan dolay dükkanlarn ve açk olan yerlerin içerisinde büyük bir younluk olutu. Hatta geçen hafta bu durumu frsata çeviren esnaflar da oldu. Örnein; biz alverie giderken fiyatlar iki-üçe katlayan esnaf ile karlatk. Bundan dolay yasan erkenden duyurulmas yerinde bir karar oldu. ifadelerini kulland.

U AN ALIVER YAPTIIMIZ PAZARLARDA NE YAZIK K MASKE DAITIMI YOK

Cumhurbakannn talimat ile maskelerin ücretsiz bir ekilde datlmas gerektiini belirten Musa Ürün, buna ramen pazar giriinde maske datmnn yaplmadn söyledi.

Ürün, Cumhurbakanmzn deyimi ile de maskelerin satlmayacan ve belirli yerlerde ücretsiz datlacan söyledi. Fakat u an alveri yaptmz pazarlarda ne yazk ki maske datm yok. Alveriimizi maskeler olmadan nasl yapalm. eklinde konutu.

COVD-19 VRÜSÜNÜN BULAMA RSKNE KARI ALINAN BU KARAR DA YERNDE BR KARAR

Hafta sonu uygulanacak kararn önceden vatandalara duyurulmasnn yerinde bir karar olduunu belirten Tunay Karakurt, Geçen hafta bir yanllk yaplarak sokaa çkma yasa ilan edildi. Fakat Cumhurbakanmzn hafta sonu yasan erkenden duyurmas daha mantkl oldu. Covid-19 virüsünün bulama riskine kar alnan bu karar da yerinde buluyorum. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git