Yasaklı Bölge Gibi!

Bağlar ilçesinde çok sayıda bulunan metruk binalara dadanan madde bağımlıları yüzünden ilçe halkı sokağa çıkmaya korkuyor. İlçede huzurlarının kalmadığını belirten vatandaşlar bu binaların yıkılmasını istiyor.

Haberler 25.02.2018 - 12:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Balar ilçesinde youn ekilde bulunan ve atl durumda olan metruk binalar madde bamllarnn mekan haline geldi. Polisin sklkla yapt operasyonlara ramen uyuturucu kullananlarnn mesken tuttuu ve fuhu da yapld iddia edilen bu binalar vatandalar tedirgin ediyor. Hemen hemen her mahallesinde bulunan metruk binalar nedeniyle gündüz dahi sokaa çkmaya korkar olduklarn ifade eden ilçe sakinleri bu binalarn yklmasn istiyor.

NE AKAM NE GÜNDÜZ RAHAT DELZ

Fatih Mahallesi sakinlerinden Ali Mavi, ne akam ne gündüz rahat olmadklarn vurgulayarak, psizi, sapsz her türlü insan girip çkyor. Bu binalar yklsa çok rahat edeceiz. Sadece ben deil bütün mahalle rahatsz bu durumdan. nallah sesimiz yetkililere gider de buralar ykarlar. Bin bir çeit insan giriyor buraya dedi.

MÜDAHALE ETSEN BR TÜRLÜ ETMESEN BR TÜRLÜ

Bir dier mahalle sakini Abdurrahim Atmaca bu binalarda her türlü pislii gördüklerini dile getirerek, Evim tam karda Annem ve eim akam 18.00dan sonra korkudan dar çkamyor. Kendi gözümle gördüm. Üç sefer orada 5-6 kii binaya girmi. Biri kapda gözcülük yapyor. Dierleri içeride içiyordu. Müdahale etsen bir türlü etmesen bir türlü. Bir ey desem tepki gösterecekler. Birbirimize gireceiz. Kaç sefer imza topladk. mza toplamak ii deil bu. Metruk binalarn sahibinin imza vermesi gerekiyormu. Ev sahipleri olmadan ykamyorlar. Buralar bu binalardan temizlense çok güzel olur diye konutu.

Metruk binalara giren bamllarn barp çardn aktaran Hüseyin Baran, Kaç sefer dilekçe verdik. Mülk sahiplerinin imza vermesi gerektiini söylediler. Polisler kaç kere geldi. Yakalayp götürdüler. Hemen yukarda da bu binalardan var. Oras da öyle. Kaç kere pencereleri falan yaptlar kapattlar ama yine krp içeri giriyorlar ifadelerinde bulundu.

KÜçÜK çOCUKLARIN ELLERNE ESRAR TORBASI VERLYOR

Metruk binalarn yklmasn isteyen Sultan Karakuzu, okul yanlarnda da bulunan metruk binalara dadanan bamllarn çocuklarn ellerine esrar torbas verdiini de iddia ederek, unlar kaydetti:

Esrar içiyorlar, hrszlk yapyorlar, kadn getiriyorlar buraya. Fuhu yapyorlar. Ben kadn olarak rahatszm. Burada okul da var. Küçük çocuklarn ellerine esrar torbas veriyorlar. Burann yklmasn istiyorum. Mahallelinin hepsi istiyor. Kaç kere dilekçe verdik. Tapulu olduu için belediye ykamyor. Rica ediyoruz buralar yksnlar. çünkü pislik çok oluyor burada.

LçEDE 63 METRUK BNA VAR

Belediye yetkililerinden edinilen bilgiye göre ilçede genelinde bulunan 93 metruk bina ile ilgili olarak 2014 ylndan beri yaplan çalmalarda 21 binann ykld 9unun tadilatnn yapld geriye kalan 63 metruk binann da sahibine ulalamad için ilem yaplamad belirtildi.

Öte yandan, önceki gün polisin uyuturucu ile mücadele kapsamn metruk binalara yapt operasyonda uyuturucu kulland tespit edilen 6 kii gözaltna alnd. Binada yaplan aramada da ahslar tarafndan kullanld deerlendirilen uyuturucu maddeler ele geçirildi.

Ana Sayfaya Git