Yasama boykotu!

Halkların Demokratik Partisi, Meclis çalışmalarını durdurma kararı aldı.

Haberler 07.11.2016 - 07:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, Yasama organndaki çalmalarmz durdurmaya ve bir kez daha halklarmzla bulumaya karar verdik. dedi.

Bilgen, Diyarbakrn Balar ilçesindeki HDP l Bakanl binasnda parti yöneticileriyle yaptklar toplantnn ardndan düzenledii basn toplantsnda, 4 Kasm günü Diyarbakrda yaplan bombal saldry knadn söyledi.

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoana ve hükümete yönelik eletirilerde bulunan Bilgen, Bugün Erdoan-AKP iktidar, demokratik siyasete ve demokratik muhalefete yönelik ar saldrlar ile demokratik siyasi kazanmlar gasp etmeyi, olumu bütün kurum ve kurulularmz tasfiye etmeyi hedeflemektedir. iddiasnda bulundu.

Bilgen, öyle devam etti:

Önce milletvekili dokunulmazlklarn kaldran, daha sonra 15 Temmuz darbe giriimini bir frsat olarak deerlendirip OHAL ve KHKlerle ülkeyi yöneten ve kendi darbesini sürdüren Erdoan-AKP iktidar, Meclisi de ilevsizletirerek Türkiyeyi bir kayyum cumhuriyeti haline getirmektedir. Son olarak halkn tercihlerine ve iradesine zerre kadar sayg duymadn, E Genel Bakanlarmz dahil 9 vekil arkadamz tutuklayarak açkça göstermektedir. Ankarada Genel Merkez binamzn abluka altna alnmas, parti yöneticilerimizin ve üyelerimizin içeriye giriinin halen engelleniyor olmas da demokratik siyasete baklarn ortaya koymaktadr.

- Yasama organndaki çalmalarmz durdurmaya karar verdik

Meclis Grubumuz ve Merkez Yürütme Kurulumuz ile yaptmz tartmalar sonucunda, demokratik siyaset tarihimizin bu en kapsaml ve karanlk saldrs karsnda, yasama organndaki çalmalarmz durdurmaya ve bir kez daha halklarmzla bulumaya karar verdik. diyen Bligen, ev ev, mahalle mahalle, köy köy, ilçe ilçe, il il dolap halkn ikayet ve önerilerini dinleyeceklerini aktard.

HDP Sözcü Bilgen, bileenleri, ittifak güçleri, kurum ve kurulular, demokrasi, bar ve emek güçleriyle, sivil toplum örgütleriyle, sendika ve meslek birlikleriyle, inanç gruplaryla, kadn, gençlik, çevre ve ekoloji hareketleriyle tartarak onlarn önerilerini alacaklarn vurgulad. Bilgen, bu istiarelerin sonunda, yaplan önerileri deerlendirerek sonuçlar kamuoyu ile paylaacaklarn bildirdi.

Ortaya çkan öneriler dorultusunda gelecei birlikte örmek için admlar atacaklarn ifade eden Bilgen, u deerlendirmeyi yapt:

Kayyum cumhuriyeti karsnda demokratik cumhuriyet mücadelesini büyüteceiz. HDP, bütün kurum ve kurulular, ittifaklar, bileenleri, e genel bakanlar, vekilleri, üye ve örgütleriyle Türkiyedeki demokratik siyasetin ve demokratik muhalefetin var olmasnn ve gelimesinin güvencesidir. Bar ve çözüm, demokrasi ve özgürlük, adalet ve eitlik için mücadele eden arkadalarmzn hapse atlarak rehin alnmalar asla bizim bu ilkesel duruumuzu deitiremez. Demokratik siyaset alanndaki mücadelemizden geri adm attramaz.

Türkiyedeki halklarn, inançlarn, kültürlerin eit ve bir arada bar içinde yaamasnn yolunun HDPnin ve ittifaklarnn var olmas ve güçlenmesiyle olacan dile getiren Ayhan Bilgen, ktidar, bar isteyeni, demokrasi, adalet ve özgürlük diyeni veya e genel bakanlarmz hapse atabilir, iddet kullanarak kendi varln sürdürmeyi öngörebilir ama bu bizi demokratik siyaset mücadelemizden döndüremez. diye konutu.

Bilgen, dünyann bütün ülkelerindeki demokrasi güçlerine, demokratik kurumlara ve kurululara, parlamentolara, siyasi partilere, sivil toplum kurulularna Evrensel insan haklar ve demokratik hukuk ilkelerine bal kalnmas için sesinizi yükseltin, politik tutum gelitirin çarsnda bulunduklarn söyledi.

çarlarnn sadece HDP ile dayanma çars olmadn, özgürlük, eitlik, demokratik laiklik ve adalet için çaba harcayanlara ve bu özlemler için bedel ödeyenlere birlikte ve ortak mücadele çars olduunu savunan Bilgen, sözlerini öyle sürdürdü:

Biliyoruz ki ortak özlemlerimizin toplumsal meruiyeti ve hakll son derece yüksektir. O nedenle demokratik siyasete ve demokratik muhalefete, Türkiyenin farkl halklarnn, inançlarnn, kültürlerinin ve kadn özgürlük hareketinin demokratik kazanmlarna yönelen 4 Kasm darbesi karsnda mücadelemizi bütün demokrasi ve bar güçleri ile birlikte gelitirme kararllndayz. Bu gidie ve uygulamalara boyun emeyeceiz, diktatörlük karsnda demokrasi önerilerimizi yaygnlatracaz. Unutmayalm ki bizler hepimiz Türkiyenin umuduyuz, demokrasi ve özgürlük yz. Bu umudu ve hep birlikte büyüteceiz.

Gazetecilerin sorular üzerine Bilgen, Biz Genel Kurul çalmalarna ve komisyonlara katlmama kararmz çok net bir biçimde ortak MYK ve grup karar olarak sizlere deklare ediyoruz. Bundan sonrasyla ilgili karar halkmzndr. dedi.

Aldklar kararn belli bir süreyi kapsayp kapsamad ve tutuklanan e genel bakanlarn yerine vekaleten görev yapacak kimsenin olup olmayacana ilikin soruya Bilgen, Bunlarn hepsini önümüzdeki günlerde halkmzla tartacaz. Buna halk karar verecek. Nerede olacamz, ne kadar olacamz, nereye kadar olacamz onlarla birlikte karar vereceiz. yantn verdi.

Ana Sayfaya Git