Yaşamı savunalım

HDK, DTK, HDP ve DBP’nin Türkiye’nin Kuzey ve Doğu Suriye’ye dönük operasyon tehditlerine ilişkin ortak toplantı düzenledi. HDK Eş Sözcüsü Gülistan Kılıç Koçyiğit, iktidara “dur” demenin bütün Türkiye halklarının sorumluluğu olduğunu belirterek, “Bu savaşı durduralım, ölüm iradesine karşı yaşamı savunalım” çağrısı yaptı.

Haberler 10.10.2019 - 10:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Halklarn Demokratik Kongresi (HDK), Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Halklarn Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Türkiyenin Kuzey ve Dou Suriyeye yönelik olas operasyonuna ilikin HDP Genel Merkezinde ortak basn toplants düzenledi.

Basn toplantsnda HDK E Sözcüleri Gülistan Klç Koçyiit, Sedat enolu, DTK E Bakan Berdan Öztürk, HDP E Genel Bakan Sezai Temelli, DBP E Bakan Mehmet Aslan yer ald. Ortak basn metnini okuyan HDK E Sözcüsü Gülistan Klç Koçyiit, u iddialarda bulundu.

KTDARA DUR DENLMEL

Bütün Kuzey ve Dou Suriye ile Rojavadan, bugüne kadar Türkiyeye tehdit deil bar ve kardelik mesajlar gelmitir. Kuzey ve Dou Suriye halklar Türkiyede yaayan halklarn akrabas, dostu, kardeidir. Yaplmas düünülen, vicdani ve ahlaki olarak kabul edilemez olan bu saldr bölgesel istikrarszl tetikleyecek, DA, El Kaide gibi barbar çetelere alan açacak ve halklar arasnda sonu gelmeyen nefret bariyerleri örecektir. Kendi bekas ve kini uruna sava kkrtcl yapan ve ülkeyi bölgesel bir savan içine sürükleyen iktidara dur demek bütün Türkiye halklarnn sorumluluudur.

DAYANIMAYI GÜçLENDRMEYE çARI

Bu anlamda Türkiyedeki bütün yaam savunucularna, demokratik kitle örgütlerine, sendikalara, emekçilere, kadn örgütlerine, sivil topluma çarmzd Bu sava durduralm, ölüm iradesine kar yaam savunalm. Uluslararas kurum ve kurulular, insan haklar ve bar savunucularn, insanlk düman barbar DAi yenen Rojava halklarna ve kazanmlarna sahip çkmaya, halklar arasndaki dostluk ve dayanmay güçlendirmeye davet ediyoruz.

Ana Sayfaya Git