Yasin Börü davasına bugün devam edilecek

Diyarbakır'da 6-7 Ekim 2014'te, Kobani (Ayn el-Arap) bahanesiyle gerçekleştirilen izinsiz gösterilerde Yasin Börü, Ahmet Dakak, Riyat Güneş ve Hasan Gökguz'un öldürülmesiyle ilgili 19'u tutuklu 41 sanığın yargılanmasına bugün devam edilecek.

Haberler 05.12.2016 - 09:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Güvenlik gerekçesiyle Diyarbakrdan Ankaraya nakledilen davann durumas, Ankara 2. Ar Ceza Mahkemesinde saat 10.00da balayacak. Maktul ailelerinin avukat Murat Sadak, yarnki durumada, HDP E Genel Bakan Selahattin Demirta ve dier HDPli vekillerin soruturma dosyalarnda, bu dosyayla ilgili bilgi ve belge olup olmadnn sorulmas için Diyarbakr Cumhuriyet Basavclna müzekkere yazlmasn talep edeceklerini söyledi.

Davann geçen celsesinde savunmasn yapan tutuklu sanklardan Ali Güler, olaya ilikin yeni görüntüler olduunu belirtip, görüntülerin incelenmesini talep etmi, Sedat çoban ise Benim tehislerle ilgili ilk beyanlarm yalandr. O beyanmdan dolay dier sanklar cezaevinde tutukludur. Vicdan azab çekiyorum. diye konumutu. Dier sanklar da madur ve suçsuz olduklarn savunarak beraatlerini talep etmilerdi.

- Davaya dahil edilsinler

Maktullerden Ahmet Dakakn babas Öztekin Dakak, 6-7 Ekim 2014teki olaylarn azmettiricisinin Selahattin Demirta olduunu ileri sürerek, davaya katlmas gerektiini belirtmi, Yasin Börünün babas Fikret Börü de Olaylara katlm tevik eden ve baka suçtan tutuklu bulunan Demirta ve her kim varsa hepsinden ikayetçiyim ve mahkemeye çkarlmalarn istiyorum. demiti.

Maktul Hasan Gökguzun babas Mehmet Gökguz da olayn azmettiricisi olduunu düündüü Selahattin Demirta, Figen Yüksekda, eski Diyarbakr Büyükehir Belediye Bakan Gültan Kanak ve dier azmettiricilerin belirlenerek davaya dahil edilmelerini istemiti.

Beyanlarn dinlenmesinin ardndan ara kararn açklayan mahkeme heyeti, davayla ilgili yeni görüntüler için talepte bulunulmasna, tutuklu sanklarn tutukluluunun devamna, yakalama karar bulunan sanklarn yakalanmalarnn devamna ve sank avukatlarnn talep ettii bilirkiilerin kabulüne, eksik hususlarnn giderilmesine karar vermiti.

Ana Sayfaya Git