Yasin Börü davasının firari sanığı yakalandı

Diyarbakır'da 6-7 Ekim 2014'te Kobani olayları bahanesiyle düzenlenen izinsiz gösterilerde Yasin Börü ve arkadaşlarının öldürülmesiyle ilgili dava kapsamında aranan E.F. gözaltına alındı.

Haberler 03.01.2018 - 10:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIRda, 6-8 Ekim 2014 tarihlerindeki Kobani olaylar srasnda Yasi Börü ve 3 arkadann öldürülmesiyle ilgili aranan firari sank E.F. (24), Diyarbakr Emniyeti Terörle Mücadele (TEM) ube Müdürlüü ekiplerince yakaland.

Diyarbakr TEM ube Müdürlüü ve Yeniehir lçe Emniyet Müdürlüü ekipleri, bir istihbarat üzerine Yeniehir ilçesindeki bir kiralk eve sabah saatlerinde operasyon düzenlendi. Polisler kapy açan olmaynca evin sahibini çararak, çilingire kapy açtrp içeri girdi. Polisler evde yaptklar aramada, Kobani olaylar srasnda Yasin Börü ve 3 arkadann öldürülmesiyle ilgili Ankara 2nci Ar Ceza Mahkamesince firari sank olarak aranan E.F.yi yakalad. Gözaltna alnan E.F.nin, geçen nisan aynda karar verilen Yasin Börü cinayeti davasnda, Canavarca hisle ve eziyet çektirerek öldürme ve Silahl terör örgütün üye olma suçlarndan arlatrlm ömür boyu ve 15 yla kadar hapis istemiyle yargland, ancak bugüne kadar yakalanmad için dosyasnn ayrld örenildi.

DOSYALARI AYRILMITI

Yasin Börü ve arkadalarnn öldürülmesine ilikin Diyarbakr 5inci Ar Ceza Mahkemesinde açlan dava, güvenlik gerekçesiyle Ankaraya nakledilmiti. Ankara 2nci Ar Ceza Mahmekesinde yaplan yarglama sonucunda, baz sanklara ceza verilirken, E.F.nin de aralarnda bulunduu 3 firari sank henüz yakalanamad için, dosyalarnn ayrlmasna karar verilmiti.

Ana Sayfaya Git