Yasin Börü katliamında FETÖ ve PKK ortaklığı!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan FETÖ çatı iddianamesinde, emniyetteki örgüt kadrolarının 2014'ten itibaren PKK'nın işini kolaylaştıran işlemler gerçekleştirdiğine yer verildi

Haberler 10.03.2017 - 09:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ddianamede, 6-7 Ekim 2014 Kobani olaylar srasnda öldürülen Yasin Börünün cesedine ve olay yerine müdahalede kasten ihmalkar davranld ve olaylarn büyümesinin beklendii ifade ediliyor

Ankara Cumhuriyet Basavclnca, Fetullahç Terör Örgütünün (FETÖ) 15 Temmuzdaki darbe giriimine ilikin Genelkurmay Bakanlndaki eylemlerle ilgili 221 sank hakknda hazrlanan çat iddianamesinde, emniyetteki örgüt kadrolarnn 2014ten itibaren terör örgütü PKKnn iini kolaylatran ilemler gerçekletirdiine dikkat çekilerek, 6-7 Ekim 2014 Kobani olaylar srasnda öldürülen Yasin Börünün cesedine ve olay yerine müdahalede kasten ihmalkar davranld ve olaylarn büyümesinin beklendii belirtildi.

Ankara 17. Ar Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede FETÖnün dier terör örgütleriyle ilikisi somut örneklerle anlatld.

ddianamede, FETÖnün 2007 ve sonrasnda devlet içerisinde vazgeçilemez bir konum elde etmek amacyla, PKKya kar sava, devletin stratejik kurumlarna szmak ve ele geçirmek için siyasi kaldraç ve zplama tahtas olarak kulland tespitine yer verildi.

FETÖnün, PKKye kar mücadele görünümü altnda, uzun yllardan beri szmak ve ele geçirmek istedii Türk Silahl Kuvvetlerini, örgütün emri altna ald ifade edilen iddianamede, 17 Aralk 2013 sonrasnda bu stratejisinden vazgeçen örgütün, PKK ve bunun uzants yaplanmalarn en büyük savunucusu ve destekçisi olduu kaydedildi.

Emniyetin içindeki FETÖ kadrolarnn, 2014 ylndan itibaren Dou ve Güneydou Anadolu bölgelerinde PKKnn iini kolaylatran ilemler gerçekletirdiine dikkat çekilen iddianamede, konuya ilikin u ifadelere yer verildi:

Hakkaride polis aracndan yola torpil atlp patlamas salanarak halkn olaylara karmas amaçlanmtr. Bar sürecini bitirmek için Cizrede olaylar balam, 2015 ylnn Ocak aynn ikinci yarsnda günlerce müdahale edilmeyip ölümlerin artmas beklenerek örgüt için fayda salanmaya çallmtr. Diyarbakrda 6-7 Ekim 2014 Kobani olaylar srasnda bir apartmandan dövülüp atlarak öldürülen Yasin Börünün cesedine ve olay yerine müdahalede emniyet kasten ihmalkar ve geç davranarak olaylarn büyümesini beklemitir.

- Karaylann 15 Temmuz öncesi talimat

Murat Karaylann 15 Temmuzun hemen öncesinde Darbe yapaca için askere eylem yaplmamas, polis ve özel harekatçlara eylem yaplmas talimatn verdii belirtilen iddianamede, 15 Temmuzdan hemen sonraki bir hafta boyunca terör örgütünün, eylemlerini polise yönlendirdiine dikkat çekildi.

ddianamede, darbe giriiminin baarsz olmasnn hemen ertesinde ise Karaylandan gelen ikinci talimatla eski talimatn uygulanmas sürecinin balad, bunun ardndan Diyarbakr, Mardin, Van, Hakkari, rnak, Cizre, Yüksekovann yan sra Karadeniz Bölgesi, Elaz ve Antalyann Kemer ilçesinde eylemlerin gerçekletirildiine iaret edildi.

Öte yandan iddianamedeki somut örnekler arasnda, FETÖ mensubu bir hakimin serbest brakt PKK üyesinin 1 Nisan 2016da Silopide bir polisi ehit etmesi, bir canl bombaya ait pusulay tarken yakalanan PKKl kuryenin FETÖnün k evinde barndnn ortaya çkmas, bir gizli tann ifadesinde Tokatta FETÖye ait bir i yerinde 7 Haziran 2015 genel seçimlerinden önce Öcalan posteri ve PKKya ait amblemlerin basldn belirtmesi de yer ald.

Ana Sayfaya Git